Forum

BRAHKI - murka

Brahki avtor murka

Čeden strok, murka. Tvoji brahki so tako "pridni", da se hkrati še držijo haiku-zložja. V brahkih, ki se izjemno močno navezujejo, vidim zgodbo "Deklica z vžigalicami" v še eni različici. Žal je današnji svet poskrbel, da je takih deklic tudi v naši državi vse več, namesto da bi jih bilo vse manj. In ko samo pomislim, koliko eurov potroši Slovenija za praznično razsvetljavo, se mi prazniki uprejo. Občine tekmujejo, katera bo bolj načičkana, za to jim ni težko dati denarja; da bi z njim pomagali tistim, ki si še najmanjše smrekice ne morejo privoščiti, ali da bi kaj namenili za kulturo, za literaturo :), ali pa poskrbeli vsaj za simbolično božičnico za družine, ki živijo na robu preživetja ... kje pa!

Vendar pa vsak lesket slej ko prej osivi. Saj veš, "na koncu nas vselej osorno pričaka ... januar". Tudi tiste, ki si s prazničnim ultra-kičem kupujejo praznične občutke. Pristnost pa ostane. Moja otroka sta pisala dedku Mrazu za prstne barve in to je vse. No, pa sine je poprosil še za lestenec, ker nam je že pred pol leta crknil in še nismo kupili novega. :)

Naj bo najlepša izložba prijaznost, srčnost. Ljubezen. Vse ostalo je morda privlačno na prvi pogled, ko pa pogledaš globlje ... Praznina.

Kerstin
 

murka

Poslano:
09. 12. 2008 ob 08:43

Vesela sem, Kerstin, da sta tvoja otroka že poslala pismo želja dedku Mrazu. Všeč mi je želja po prstnih barvah! Zanje ne potrebuješ nobenih batereij in drugih dodatkov. Tisto, kar z njimi otroci ustvarijo, pa še kako sveti, se lesketa in greje. Vsaj moralo bi biti tako, kajne!
Sicer pa, moja nemoč in žalost sta se umaknili jezi. Jezi nad razmerami, ki toliko ljudi silijo, da se umaknejo, prikrijejo, izogibajo, da si niti sanjati ne upajo več. In ko človeku vzameš še sanje ...
Prav zato sem vesela, da je brahek uspel. Da ste ga videli in začutili. Naj požene kali!

murka

Zastavica

Komentiranje je zaprto!