Forum

SEM, KAR SEM - Marina

Srečna sem (in ni mi žal) avtor Marina

Marina, dobrodošla še z moje strani.

Tvoje pesmi kar zdrsnejo vame. Tvoj izraz je nekaj dovolj preprostega, a ne plastičnega, včasih morda rahlo sladkega, a vseeno energičnega; slog se bliža klasičnemu oz. se (večinoma) drži ritma, ki bralca odnese s sabo do tvojih podob. Že ob branju prve tu objavljene pesmi sem zaslutila, da boš požela dober odziv, ker premoreš tisto nekaj, na kar je težko s prstom pokazati, se pa manifestira v odzivu bralcev. Nekakšno širšo odprtost. In potem še pozitivizem. Če si tudi v resnici tako zadovoljna sama s seboj, potem ti čestitam, saj je to doseči kar umetnost. :)

Dodala pa bi še nekaj, sprašujem se, če ste tudi drugi pesem.si-jevci to opazili. Na portalu imamo odslej dve zelo sorodni pesniški duši! Marina, preberi nekaj pesmi Brezinbora! Prav neverjetno se poklapljata. Res, kot je zapisal Mark Twain, "dve duši z mislijo le eno". Prepričana sem, da je naš Brezinbor to že opazil in da mu je seglo do srca. :)

Skupaj bi lahko sestavila enkratno pesniško zbirko.

Lep pozdrav!
Kerstin

P. s. Videti je, da me je glede na vsebino pesmi predzadnji verz tako impresioniral, da sem pesmi kar "spremenila naslov". Se opravičujem.
 

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
02. 12. 2008 ob 22:18

Ja, tudi jaz sem ju takoj povezala skupaj, kot bi pisal eden sam!!!Kaj bi jaz dala, da bi znala tako čustveno in "čokoladno"( bi rekla Hope) pisati.
Iskrene čestitke Marina, lp adisa

Zastavica

ajda

Poslano:
03. 12. 2008 ob 06:41

Kerstin, seveda smo:). Najprej sem mislila napisati v komentarju pod pesmijo Dvoedina duša, potem pa sem le v privat sporočilcu Brezinboru:). Neverjetno kakšno ujemanje. In tu se mi je porodila misel na dušo dvojčico:)).

lp, ajda

Zastavica

Brezinbor

Poslano:
03. 12. 2008 ob 06:47

Hja, tudi jaz sem začutil tole (smem reči?) lepo Marino. Pa še nekaj me je zbodlo v oči. Najini letnivi rojstva. Nista enaki, kje pa, se pa numerično ujemata. Srhljiva podobnost.

Žal se je moje pesnenje končalo in očitno je usoda, bog, naključje, kdor koli že, reinkarnila nekaj, kar nadaljuje ... saj nimam pravih besed.
Ne vem, a v njej sem začutil "cigansko" dušo, ki je meni zelo blizu. Pomeni svobodo, odprtost, sprejemnje in dajanje. In vse to Marina JE. Upam?!

Toda Marina je visoko nad menoj. Tudi z moje strani čestitke.

Pozdrav

B.

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
03. 12. 2008 ob 07:01

Marina, v tem ko opisuješ v pesmi da si kot si in srečna (drugače pa tak ni za nobenega na tem svet) si napisala mirno, iskreno, iz sredine srca, odkritosti.
Adisa, prav imaš nekaj takšnega je v jedru kot Brezinbor, to bi bilo imenitno, kaj praviš? Zakaj pa piše Brezinbor da je konec pisanja zaradi usode, boga, naklučja???
Marina, enostavno je, odkrito in samo to.
Lepo, od hope

Zastavica

Marina

Poslano:
03. 12. 2008 ob 18:54

Pozdravljeni vsi!

Hvala za vaše besede, za razmišljanja, Brezinboru za kompliment (ki mi ne pritiče, a vendar).
V tako številni družini kot je vaša se človek kot posameznik kar izgubi in verjetno je potrebno veliko elana , volje, predvsem pa ustvarjalnosti, da ostaneš opažen. Zdi se mi, da si pesmi sledijo tako hitro, da se jim ne moreš dovolj posvetiti, če pa že, pa zamujaš nove.

Tole za Kerstin! Podobnosti z Brezinborom nisem opazila, ker ga nisem brala saj očitno ne objavlja več veliko. Tako je napisal tudi sam. Ko pa sem pobrskala nazaj sem v njegovih pesmih res odkrivala elemente, ki so nama skupni. Vendar pa se takšni in podobni elementi pojavljajo tudi pri drugih avtorjih. Skratka, tako v nebo vpijoče podobnosti nisem zaznala. Mislim pa, da pesmi ne poznam dovolj in bom morala še brati.

Zadovoljna sama s seboj? Bolje, da sem, čeprav še zdaleč ni vse tako "rožnato, zlikano, posladkano, čokoladno" in romantično kot se bere. So pesmi tudi uteha za tisto, kar mi življenje ne da(je).

Pozdrav vsem in hvala

Marina

Zastavica

Komentiranje je zaprto!