Forum

Deček z mrtvimi očmi - Dani Bedrač

Deček z mrtvimi očmi avtor Dani Bedrač

Primarno razumem pesem kot zgodbo (še enega) narkomana in v tem okviru lahko gladko rečem, da doslej še nisem prebrala boljšega orisa tovrstnega lika ne v poeziji in ne v prozi. Dani, vsa čast. S takšnimi pesmimi presegaš presežke.

Sekundarno se pesem da aplicirati na vsakega posameznika, ki se v njej vsaj za hip prepozna. Vsi smo samo ljudje in vsak ima svojo iglo. In včasih so usta tako suha, da jih nobene solze ne razmočijo več.

Pesem, ki po mojem mnenju sodi v sam vrh poezije. Nasploh, ne le tu.

Kerstin
 

IŽ-lev

Poslano:
28. 11. 2008 ob 07:02

Uspeti ti Dani iz misli na papir, pa včasih se mi zdi, da besede v pesmi dobijo še težjo noto kot jo v resnici hočeš prikazat.
To so presežki.

V decembru bomo v našem literarnem društvu imeli srečanje kot lansko leto, samo tebe kolikor se spomnem ni bilo. Tako bi lahko igral na kitaro, če bi hotel, seveda pa boljše da prideš na lit. srečanje kot je v navadi.
Sicer vem, da si zaseden, saj bi vsi radi da jim nekdo igra pred novim letom, v kolikor ne bo šlo, se dobimo pa v novem letu, že kar 2009, velja Dani?
Lepo jutro in celi dan,
hope

Zastavica

Dani Bedrač

Poslano:
28. 11. 2008 ob 09:23

kerstin, hvala za komentar. pesem je zgolj posledica mojega večletnega poklicnega dela z odvisniki, v tem času pa sem dobro spoznal njihovo držo, vedenjske vzorce ... in to skupšal preliti v pesmi. pesem ostala je sama je tudi na to temo ...

hope, lani sem bil na zaključku (če imaš v mislih celjsko lit. društvo? v hotelu štorman). sporoči mi prosim datum vašega letošnjega decembrskega srečanja, pa bom zagotovo prišel (na tvojo osebno željo celo s kitaro ...). velja?

lep dan obema, dani

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
29. 11. 2008 ob 22:32

Ne, Dani v hotelu Štorman mene lani ni bilo. Samo v hotelu Evropa smo imeli enkrat eno luštno srečanje, ne spomnim se da bi bil ti tam. Večer je bil polepšan s pesmimi ki smo jih brali, pel in igral pa je tudi odlično Matej Krajnc. Danes sem bila pri Renati na obisku, menda bo letos srečanje tudi v istem hotelu Evropi, ampak desetega decembra. Datum je neverjeten in že nekaj časa imam neke druge namene, pa nima nima s tem. V sredo je ob 18.00, lahko bi pa ti prišel tudi kakšno uro prej in gremo vsi trije na mali pomenek in veliko ki....ta....RE...Edini email ki je dosegljiv je od netloga, kar sploh ne hodim, če pa pošlješ gmail osebni pa bi bilo dobro.
Poslal si ga enkrat, potem pa sem prepozno zapisala, na svoji strani pa imaš samo netlog ali nekaj takega.
V kolikor si še pri volji in enako prepričan da boš volje do igranja svojih pesmi, potem bi bilo se dobro dogovorit za uro.
Imej lep večer in odpiši, ko utegneš,
pozdrav od hope

Zastavica

Dani Bedrač

Poslano:
30. 11. 2008 ob 08:37

ok, kam naj ti pošljem svoj gmail?

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
30. 11. 2008 ob 08:43

Uredniku pesem.si Gregorju Grešaku, on ima moj gmail.
Lp hope

Zastavica

Komentiranje je zaprto!