Forum

Živiš (?) - avtor brezno

Živiš (?) avtor brezno

Brezno, vedno imaš pesmi ki na videz izpadejo, ko se bere nesrečno, pesimistično gledano, a za zidovi se sigurno marsikje veliko skriva.
Zato je pisanje v pravem smislu in celo na določen pravi način.
Po besedah ki v življenje sejejo velik dvom o obstoju v pravi smisel je odlična pesem Živiš (?). In če bi vsakega posebej se dalo vprašat in če bi bil iskren bi bilo nekaj.
Upam, da sem prav prilepila link za pesem. Če ne, se opravičujem za neljubo napako.
Lep nedeljski večer brezno,
od hope
 

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
16. 11. 2008 ob 20:54

Draga Hope, me veseli, da si se potrudila. Prvi link ti ni najbolj uspel, tisti ob zaključku pa, zato sem ti tistega prestavila na vrh komentarja.

Brezno, pesem je prav primerno zamorjeno eksistencialistična za ta čas :), moram pa reči, da me je malo manj prevzela kot me sicer tvoje pesmi. Zakaj? Najprej zaradi uvoda, tistega ponavljanja + stopnjevanja (sem si prebrala samo tako:
ne vidiš jutra novega
plamene zarje
>>>>>>>> če je zarja plamena, je ok, sicer je pa plamenov
ne slutiš dneva jasnega,
in se mi je pesem prislikala precej bolj prepričljivo in kleno.)
Druga stvar pa je zaključek.
Eksistenco sivo, torej tožilnik, zakaj? Se veže na životariš ponovljivo /.../ eksistenco sivo sivo? Po sklonu sodeč se, je pa vmes toliko drugega, da se semantično ta vez prekine in mi zadnji verz izzveni nekako nedokončano.

So pa res sivi dnevi, no, danes popoldne je k nam za urico pokukalo sonce.

Lep pozdrav!
Kerstin

Zastavica

brezno

Poslano:
17. 11. 2008 ob 14:01

Pozdravljeni Hope in Kerstin in hvala za odziv. Me veseli, da je Upanje tega portala tako živahno in živo, in zna vsakokar razveseliti s svojimi pesmimi in komentarji. Glede sive eksistence pa, Kerstin, sem si nardil za domačo nalogo še skrajšano verzijo (Kerstin remiks) in gre tut skozi. Kar se tiče slovnice pa, ja zarja je plamena in rodilnik je zato tam, ker se res nanaša na životarjenje. Se pa strinjam, da zveni nejasno. Tisto stopnjevanje skozi ponavljanje pa se mi zdi, da malo poudari ponovljivost životarjenja, kaj vem. Drugače pa današnji dan tukaj ni prav siv, sonce se na polno prebija skozenj, in dan je lep.

Užijta ga čimbolj !

A.

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
18. 11. 2008 ob 18:06

Brezno, z zasluženim spoštovanjem, ker izbereš besede (tista "na kratko me držijo" in še) so pesmi, ko na hitro preberem, potem pa pridem trikrat nazaj brat in dešifrirat, na koncu ne morem pozabit, kak ti to skupi spraviš. Baje pravi sivi dnevi šele prihajajo, a nekateri smo se za kaj takega že v rojstvu navajali...
Lep pozdrav brezno, a če imaš takšno ime tudi lahko padeš not ali ne?
od hope

Zastavica

Komentiranje je zaprto!