Forum

pravice žensk proti moškimi!!

Kakšna se vam zdi ta moja pesem..govori čisto resnico v sedanjem svetu!!??
 
 1 2 > 

brezno

Poslano:
07. 11. 2008 ob 19:42

Vau, yeah, imaš pravico, da se naučiš uporabljati materin jezik! Zakaj si jo kratiš ?

Bodi v miru !

A.

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
07. 11. 2008 ob 19:55

Poleg tega , kar je že napisal b., se mi to ne zdi ravno pesem. Anamarija, kaj ko bi to, kar si poskusila povedati v panfletu, zares poskusila povedati skozi pesem??
Če je res že tako hudo ...

Kočijaž

Zastavica

Svit

Poslano:
07. 11. 2008 ob 20:09

V Vodnarju prihaja čas ženskih energij, ki bodo izravnale moško prevlado, s tem ne mislim, da bodo zdaj ženske vladale, ampak da bodo omenjene
kvalitete delovale pospešeno v obeh spolih. V parlamentih nordijskih držav so ženske malo da ne polovica članstva. Tako, da se ni za bat, če bomo uspešni pri ekološki sanaciji Planeta, se bodo uskladile tako moške kot ženske energije.

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
07. 11. 2008 ob 20:19

Proza, prosta proza, poezija na svoboden način brez strogih omejitev, to se mi zdi še najbližje. Je tako ja, no moški je imel energijo že od začetka, ko so redno hodili na lov, da so prehranil otroke, ženske...One so skrbele za dom, zdaj ni več takih lovov, več skupaj, bolj gosto, navzkrižja je nemogoče preprečit. Za enakopravnost moraš imeti enakopraven položaj, tu pa zmeraj zašteka, premoč pa pušča šibkemu položaj podrejenega...

Anamarija, trofla si!
Lp, hope

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
07. 11. 2008 ob 21:24

Nima veze, se gleda samo iz enega zornega kota ...

Pozdrav! gs

Zastavica

ajda

Poslano:
07. 11. 2008 ob 22:10

Pravice žensk proti moškimi avtor Anamarija

Ne vem, ko gledam tvojo letnico rojstva 1994 imam občutek, da bi morala napisati, da si se rodila tam nekje v prejšnjem stoletju. Tvoje razmišljanje je nerealno in niti približno ne velja za žensko danes. In ni mi jasno kje živiš, da lahko pišeš, da si kot ženska zatirana, izkoriščana? To je ženska preteklosti in ne sedanjosti. In kje je zapisano, da si ženska ne želi sexa? Da ne upa na glas povedati, da ji je do sexa? Kje piše, da mora biti tiho? In proti komu bi se naj borile? Mislim, da bi se morale boriti proti lastni zaplankanosti in prepričanju kot si ga napisala ti. Ma, bodi dovolj! Malo mi je zavrela kri:), pa se ti oproščam, če sem bila v svojih besedah preostra, mislim pa da sem se orokavičila in vsega tistega, kar sem mislila, nisem napisala.

Je pa seveda možno, da si opisovala žensko nekoč in takrat je realnost približno takšna kot si zapisala.


lp, ajda

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
07. 11. 2008 ob 22:18

Tvoj odstavek doživljam kot izliv besa na nasprotni spol, prežet z borbenostjo in željo po upoštevanju, opaznosti, priznanju individualnosti in enkratnosti. Kar je povsem sprejemljivo za tvojo starost - in ne zanikam, da nisem tega občutila kdaj tudi sama.
Vendar to ni pesem. Pesem je sicer težko definirati, vsekakor pa, četudi bi imela povsem svoboden verz, bi se jo dalo razpoznati po posebni ritmični postavitvi besed, po neki notranji - pogojno rečeno - melodiji. To, kar si objavila ti, bi prej imenovala iztrgek iz dnevnika.
Morda boš zdaj poskusila napisati pesem, poskusi opisati vso reč kot opazovalka.
Vsekakor pa me je pritegnila tvoja primerjava:
"Prišle bi na oblast kakor kmetje v Rusiji v 1. svetovni vojni."
Res, zanimivo, da si izbrala ravno ta dogodek. Deluje komično. Če pomislim na Ivano Orleansko iz 15. stoletja ...

Kakorkoli, to, kar doživljaš, seveda lahko spremeniš v pesem. Le veliko piši, popravljaj - predvsem pa - beri poezijo - tukaj in seveda v knjižnih zbirkah! Nič ne škodi, če prebereš kaj o poeziji tudi v poljudni mali literarni teoriji.

Lp,
Ana

Zastavica

Svit

Poslano:
07. 11. 2008 ob 22:20

V našem, zahodnem svetu je za ženske vedno bolje, ni težav, toda na bližnjem vzhodu je resnica precej neprijetna. Ne smejo same hoditi, biti brez spremstva, ne smejo šofirati, morajo biti zakrite, talibani so jim celo
prepovedali opismenjevanje. Živimo v navideznem naprednem svetu, pa smo tako polarizirani, nasprotujoče.

Zastavica

ajda

Poslano:
07. 11. 2008 ob 22:22

ja, res je, če opisuje ženske drugje, samo to iz njene pripovedi ni razvidno, opisuje kot lastna doživljanja in to me je napeljalo na to, kar sem zapisala.

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
07. 11. 2008 ob 22:46

Svit, dam Ajdi prav! Nikjer ni omenjen vzhod! Po drugi strani je pa veliko vprašanje, če lahko mi, t.i. zahodnjaki sodimo o življenju in morali vzhodnjakov!? Saj ne živimo tam, njihovega sveta se dotikamo z naključnimi drobci dotikov iz razdalje, razdalje iz katere smo varni in lahko pametujemo in razglabljamo! Tam je drugačna mentaliteta, drugačne vrednote, drugačna zgodovina in namesto, da mi to vsezkozi obsojamo, menim, da bi bilo bolje, da jih poskušamo vsaj malo bolje razumeti! Čeprav jih ne bomo nikoli do konca, kot ne oni nas! Kot bi bilo dobro več razumevanja med spoloma! Bogdaj, sem moški, bogdaj, je ženska, kljub razlikam se ljubimo, imamo otroke, živimo, nosimo vsak svoj križ in križ skupnosti, ampak zato ni rečeno, da bo moški dokončno razumel žensko in ženska moškega! Tako je narejen ta svet, prej bomo to spoznali, lažje bo! Združimo perspektive in najdimo v njih skupne točke, razlik ne bomo mogli nikoli!

Ma, sem se razkikirikal :):):)!!! Pozdravljeni! gs

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
07. 11. 2008 ob 23:03

No, res je, da so mnenja o odnosih različna, ampak bistveno sporočilo bralcev tega portala za avtorico naj bo, da to, kar je zapisala ni pesem, tole pa je - pesniški portal.

Vso pravico ima stresati srd nad moškimi, če to želi, ampak tukaj se pričakuje, da se to naredi na pesniški način.

Slovenski jezik se pa le nauči pravilno uporabljati, Anamarija!
1994?
Hmm, saj potem hodiš še v šolo ...


kočijaž

Zastavica

Svit

Poslano:
07. 11. 2008 ob 23:17

Gabriel, verjetno je tako kot praviš, ampak ponavadi stvari gledam globalno in pač komentiram celovito. Mar ne živimo na zahodu (nekoliko)
ignorantsko do nerazvitih, pa smo vsi prebivalci Matere Zemlje, ki je za vse rodovitna in radodarna, Ona ja, toda mi krojimo kako bo, mi, bogati,
vase zagledani samopašneži. Jaz doživljam sebe kot zemljana in so mi problemi kjer koli so, bližnji. Seveda sem zavil iz témé, ma ne v temo.

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
07. 11. 2008 ob 23:28

Ja, Svit, saj v biti se strinjava, tudi meni gre na živce to razkazovanje zahoda in dobesedno siljenje ostalih v ta kalup! To je bila osnova moje misli, ampak razlike bodo vedno, to je pa tudi dejstvo, enako je med spoloma, zato pravim, da se je razlik treba zavedati in ne siliti eden drugega, da gremo v njihovo negacijo, ker bodo drugje privrele na plano, gradimo raje na skupnih točkah ...

Pozdravljen :):):)!!! gs

Zastavica

ajda

Poslano:
07. 11. 2008 ob 23:33

Sem se pa spomnila nekega zapisa, da za izide volitev, ko je izvoljenih tako malo žensk, niso krivi moški, kot se jim očita, ampak ženske, ker ženska nikoli ne bo volila žensko, če bo protikandidat moški po kakršnikoli že meri:). No, zdaj sem malo zajadrala iz konteksta, a debata se razvija in enostavno priliva olje:)

lp, ajda

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
07. 11. 2008 ob 23:37

Ajda, dobre so takšne debate, čeprav malce zajadramo stran, nikogar ne žalimo, vsak ima argumente, žal mi je edino, da se avtorica ne javi in poda mnenje o svojem prispevku ...

Pozdravljena :):):)!!! gs

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
07. 11. 2008 ob 23:39

to je pa zato, ker morajo 14-letniki zdaj po moje že spat!

lidija
:))

Zastavica

ajda

Poslano:
07. 11. 2008 ob 23:43

hehe, me zanima koliko jih že spi, mislim, da starši spijo ali pa so kje drugje, otroci so pa pri računalniku:))

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
07. 11. 2008 ob 23:44

Hehehe, potem smo mi otroci?

Zastavica

ajda

Poslano:
07. 11. 2008 ob 23:45

ja, če premoreš dušo otroka v sebi je to tisto, kar šteje in kaj je lahko bolj vabljivo od vabljivega:))

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
07. 11. 2008 ob 23:48

Ja, težje kot je, lažje in boljše bo biti otrok. Ne boli, daje pa tudi svoje dobre strani.
Gabrijel, morda avtorica spi
Lp

Zastavica

 1 2 > 

Komentiranje je zaprto!