Forum

SVET - brezno

SVET avtor brezno

Eden od možnih svetov, ja. Če je resničnosti sveta nešteto, če so neštete dogodkovne meje ... :) Potem je še upanje, da je nekje svet, ki je bolj pristen. V katerem so naši odsevniki in odsevnice bolj pristni. Morda bolj neandertalski? - Obstaja teza, da so neandertalci izumrli, ker so sami tako hoteli. In da so bili višji, lepši in pametnejši od nas (potrjeno pa je, da so imeli za petino večje možgane). No, nič ne rečem.
Ribice so - ribice. Dobro si povezal patetiko našega sveta z življenjem v ozkem pasu zavesti in bivanja - v akvariju. Zanimiva kombinacija, ki sem jo tudi sama uporabila v neki pesmi. :)

Gotovo pa te nasmeh zlate ribice POLTENO zapeljuje, ne polsteno. :)

Lep pozdrav!
Kerstin
 

brezno

Poslano:
07. 11. 2008 ob 06:23

Ups, že popravljam. :D. Hvala. Vidim, da te neandertalci res fascinirajo, bo treba o njih kakšno rečt, samo zdaj je prezgodaj. Lep pozdrav !
A.

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
07. 11. 2008 ob 07:39

Dobra primerjava brezno, dobra.
Civiliziran obsedenec od nakupovanja in 3/4 odvečnega je bil vedno moderen, potem biti ali ne neandertalec v primerjavi s slikami od začetka, še večjega časa in srednjega do današnjega z nešteto novimi načini je dobra pirmerjava. Tudi to ni mogoče drugač napisat ko tak...
Ni prezgodaj, samo oblike prihajajo nove...
Osnova je skupna: človek, napredek spreminja...
Človek človeka, če sta zelo različna fascinirata, se čudita, ker so osnove misli in drugo drugačne, svet je res čudež (pa ne narave, medvedi izgubljajo svoj dom, civilizacije).
Lepo
hope

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
13. 11. 2008 ob 00:00

Ne le neandertalci, brezno, celotna prazgodovina od perma dalje. :) In to je tako že od OŠ zgodovine dalje, ampak na žalost smo tako v OŠ kot v SŠ temu delu zgodovine posvetili ravno dve šolski uri.
Ko se pa začne moderni človek in zlasti po našem štetju, me pa - čudno - vse mine. Iz tega sledi, da nikoli nisem marala zgodovine. In še res je.
Sem pa pred par leti prebrala Desirée in me je zadeva toliko pritegnila, da sem šla v leksikon pogledat, kako je s temi Napoleoni. :)

Pozdrav!
Kerstin

Zastavica

Komentiranje je zaprto!