Forum

NEZAŽELENO in IGRA BESED - ajda

1) Nezaželeno avtor ajda

K tej ti res čestitam! Kontrastnost KONICE luninega SIJAJA v povezavi z ugaslostjo naslika neverjetno, že groteskno, a privlačno (ali pa srhljivo) podobo. Izpostaviti velja še drobir svetlobe (ki recimo sipko polzi izza zaprtih vrat - prava eksistencialistična poteza!) in grudasto razpadam - zelo močna podoba!
Moram pa reči, da me le naslov ne prepriča oz. ga ne morem umestiti v pesem, asociirati z njo ali videti v njem njenega povzetka. Morda razložiš?

2) Igra besed avtor ajda

Ta je sicer prenasičena, mislim pa, da je bil prav to tvoj namen (glede na naslov!) in da si ga zelo dobro dosegla, da je pesem že skoraj parodija nabuhlih govorov (od politike, marketinga itd.), ki pogosto demantirajo sami sebe. To je zlasti očitno v prvi kitici. Hkrati si v pesem vnesla erotiko in tudi nekakšno duševno tantro (zadnji verz tretje kitice).

Bi pa črtala zadnji verz. Retorična vprašanja so v poeziji kar kočljiva stvar, tudi slogovno mi nekako ne sede zraven. Pa še vsebinsko - s tem verzom razdreš vso prejšnjo vabljivo (oz. ironizirano) samozavest "govornice".


Lep pozdrav!
Kerstin
 

ajda

Poslano:
04. 11. 2008 ob 17:01

Ja, da grem lepo po vrsti. Naslov nezaželeno je namenoma, ker niti jaz, niti nihče drug ne želi loviti konice in kljub temu, da se še tako trudi, pade v , v mojem primeru brezno in tako sem se takrat počutila, sama sebe vzpodbujala in rekla, ne smem dopustiti, moram, zmorem in tako tudi naslov temu, vsaj po moje, primeren. Bi pa ne imela nič proti tvoji sugestiji, da ga spremenim, če se slučajno porodi kakšna bolj ustrezna beseda.

Igra besed je to, kar si povzela, veš pa, da se jaz težko izognem erotike;) in jo vpletam. Ja, tisti zadnji verz se mi je nekako zdel, da bi ga morala zapisati, ker sem imela občutek, da pesem še ni dokončana in priznam, da tudi meni ni najbolj prijetno dišal. Ga bom pa eliminirala:).

Hvala Kerstin za komentarja in vesela sem, da so moje pesmi med tistimi, ki jih tvoje oko, ne samo oko zazna in nameni besede. Ja, zelo se potrudiš.

lp, ajda

Zastavica

Komentiranje je zaprto!