Forum

Morda tako - Gabriel

Pesem Morda tako avtor gabriel stormer skriva v navidez preprosti zasnovi več svetov, več vzporednih vesolij, kot se izrazi tudi sam avtor. Gabriel, všeč so mi te tvoje pesmi, ki se rahlo spogledujejo s prozo, ker jih podajaš v taki obliki, da je rima večinoma skrita (oz. notranja), vendar pa dokaj zvesto ohranjaš pesmi ritem. So zahtevnejše za branje, bralca "potegnejo noter" celega, tu ni prostora za površno branje.

In znova vidim vzporednice s svojo poezijo, v tem primeru s soneti + Lepa Vida kozmična (zlasti ta del:
V neštetih možnostih (a stoj! – ne upaj!)
Se mora zdeti mi samo pravično,
Da v enem izmed teh svetov sva skupaj.)

Res zanimivo, kako drugače, pa vendar na nek način enako poveva isto - in hkrati drugačno zgodbo. ;))

Lep pozdrav!
Kerstin
 

IŽ-lev

Poslano:
10. 10. 2008 ob 06:23

Gabrijel, danes je pa dobro jutro in komaj odprem, lej si ga - ČOK0LADNA PESEM se sveti v vsem svojem sijaju, smislu obstoja, odlično si povedal,
da v materiji razen materije ni ekstra učinkov, ne srčnih, zato je res, kdo si upa, a veš da tudi strah je velika stvar, je nevidna vsaj dokler ni očitna, je pa kot beton in ostaneš tudi včasih kadar ne bi bilo najboljše ...ujetnik strahu...V resnici si grozno bogat, veš. Samo ti to veš ali ne?
Hvala za dobro jutro in čokoladno torto v pesmi.
Lep dan Gabrijel
in hvala za ČOKOLADNO PESEM - Morda tako
od hope

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
10. 10. 2008 ob 10:00

Kerstin, resnično se občuti, da vsako pesem, ki jo prebereš, tudi nadgradiš z vzporednicami, jo analiziraš in daš komentar, ki še dodatno obogati stvaritev. Občudujem vsakega, ki je zmožen takšne percepcije, časovno in umsko. Ta tvoja analiza in primerjava me je "po buči vžgala", da sem prebral tvojo Lepo Vido, počasi in v miru. Ja, so podobnosti, je pa seveda veliko odvisno tudi od same subjektivnosti dojemanja svojih stvaritev in stvaritev drugega! Hvala za komentar!
Hope :):):), seveda sem bogat, za še en tvoj čokoladni komentar! Hvala!

Pozdrav! gs

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
10. 10. 2008 ob 15:29

Gabrijel, če začnem govorit v kakšnem mestnem kulturnem društvu,
boš imel svojo predstavitev, bi bil za to?
In mislim, da si zaslužiš tudi kaj takega, seveda ne dvomim, da to vse
skupaj zmoreš...Če pa si za to, potem je mogoče to tudi uredit.
Lep dan Gabrijel
od hope

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
10. 10. 2008 ob 17:27

Gabrijel, hvala. S komentarji oz. kritikami pesmim skušam posvetiti pozornost, opozoriti nanje še druge bralce, avtorja, če je treba in če želi, malce usmeriti in pesem (spet: če je treba in če avtor želi) izpiliti ... Vsaki komentirani pesmi se posvetim 150 % in lepo je videti, da tudi to zna kdo ceniti. In s tem ne mislim samo tebe.

Hvala vsem. Krog je sklenjen.
(Seveda večno odprt za nove člene ... ;))

Kerstin

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
10. 10. 2008 ob 21:27

Spoštovana Hope, oglasi se mi, prosim, na tale e-mail - [email protected], želim, da se pogovoriva okrog tvojega predloga!

Pozdravljena! gs

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
10. 10. 2008 ob 21:30

Kerstin, še ko sem bil na Blogu SLO1, sem opazil tvojo pesniško veličino, resnično, malokdo me pritegne z napisanim, med to peščico si zagotovo ti, imaš stil, znanje in srce, kar da končni pečat tvojim stvaritvam, ne izgubi tega nikoli, kar nosiš v sebi!

Pozdrav! gs

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
10. 10. 2008 ob 21:32

Velja Gabrijel, a ti si poet ČOKOLADNIH PESMI in ko boš imel predstavitve boš nas iz pesem.si dal sedeti, tako da te bomo in videle in slišale in Svit in Gregor tudi, prav?
Vse lepo od hope

Zastavica

Komentiranje je zaprto!