Forum

Medo- I don't mind it baby....

I don't mind it baby: ena humor(al)na avtor Medo

Medo, pozdravljen.

Zaznala sem humor, ampak moram reči, da je pesmica potrebna temeljite obdelave, da bo res pristna in sveža in da se bo brala tekoče in zabavala bralca.
Naj torej povzamem. Vsebina je ok, izdelava pa še ne.

Daj, poskusi, menda nisi takoj zadovoljen?!

Vse dobro!
Lp,
Zalka
 

M

M

Poslano:
28. 09. 2008 ob 13:19

sure da je potrebna obdelave sej je sveža kt vroča žemljca ;)

Zastavica

M

M

Poslano:
28. 09. 2008 ob 16:47

..ok, sm najdu mal časa da jo kr temeljit obdelam..
...me prov zanima kolk si kej zdej zadovoljna frendica Zalka?

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
28. 09. 2008 ob 20:42

He, he, Medo, nisem še zadovoljna :-)

Glej, vsa hudomušnost mora usekati ven v zelo spretno napisani pesmici. Sicer je pesem s tako vsebino samo nekvalitena opolzka rimanka. Ne zameri, ker sem tako zelo direktna. Prispodoba s hruškicama, košaricama, rdečim cvetom, medom prašniki itd, to je vse super. Ampak rime na končnice la, la, la , la (2. in 3. 5. kitica) so posiljene in nedodelane. Prav tako je raba apostrofov v prid ritma nedobrodošla v pesnenju. S tem ne mislim, da je prepovedana raba, ni pa dobrodošla.

Naj ti nekoliko pomagam v odpiranju poti razmišljanja. Razmisli, če ne bi namesto glav'ca uporabil kakšen drug manj znan izraz ali pa prispodobo, ki ti bo omogočila bolj domislno pot pesmi s tovrstno vsebino.

Prepričana sem, da znaš bolje, je pa res, da si je treba pri takih pesmicah kar pošteno beliti glavo, če želiš, da so dobre. In prepričana sem, da to želiš in prepričana sem tudi, da lahko narediš tole pesmico sladko kot med in zabavno kot pogled na medvedka, ki ga liže.

Vse dobro!
Lp,
Zalka

Zastavica

M

M

Poslano:
28. 09. 2008 ob 22:34

... ti me pa znaš ujet na rimance , na prave strune zbrenkat, se dobr da sm tolk zaspan da še ne vem dobr v kva sm se spustu , huh
lepo spančki

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
29. 09. 2008 ob 08:12

Dobro jutro. Da ne bo tole samo dialog, se pridružujem Zalkinemu mnenju. Ker vem, da Medo ni nikoli užaljen, če ga kdo kaj popravi (pač ve, da se vsi učimo), naj še jaz pristavim svoj lonček. Ni poln medu, ampak med zmeraj nekje teče, ali se pa še dela ...
Če pišeš tako (straniščno) poezijo, potem je jasno na kaj namiguje: na preproste, navadne srvari, ki jih začinjeno serviraš kot bodico ali pa zaviješ v lep papir in ko se bere, je jasno videti , kaj pomeni. Te preproste,navadne stvari pa so: seks seveda, norčevanje iz človekovih slabosti, ironija in distanciranje od "pomembnih" tem, kot so politika, odnosi, pijača ...pravzaprav, kaj nakladam, iz vsega se da kaj narediti.
Imaš vsaj dva načina. Da to narediš direktno, se pravi udariš naravnost, samo tukaj potem odpade svobodni verz in sproščenost v obliki, forma (popolna rima in tekoč ritem) mora dodati vrednost pesmi, ker je vsebinsko pravzaprav nima.
Druga varianta je prikritost, pisanje v simboli, kjer pa ne smeš zadušiti podtona opisovanega. Ko sem bralatvojo pesem in potem Zalkine pripombe nanjo, me je prijelo, da napišem eno tako neeksplicitno, pa ne vem, če je to točno to, kar sem ti hotela povedati. No, približno:
http://www.pesem.si/article.php?blog_id=7897

Imam pa še en predlog. Če se ti ne da mučit z dodelovanjem te pesmi, ki ti jo tukaj "mrcvarimo", jo ponudi v rubriki - Pesniški izzivi, ki jo najdeš na forumu. Prepričana sem, da bo padlo dosti idej :)

;)

Medo?

Kočijaž

Zastavica

M

M

Poslano:
29. 09. 2008 ob 09:01

sm kr dobr spau , se spočiu pa sm si reku dej Medo maš ppol ure časa da skineš z glave tole pesem da boš pol lohk študiru, no pa je neki novga ratal, kva pa zdej pravš Zalka?
...sm kr staro skenslu pa novo pejstou, bom pa tut tvojo Lidija prebrav k bom mal kej naštudiru da me nov profi pogrnu , na tist forum bom pa še premislu , k bom še mal zrastu bo najbolš kaneda?

taskenslana stara pesem je pa bla da novm pozabu in vidu napredek:
I don't mind it baby: ena humor(al)na
Je potem imela moja pupa
včeraj me zares dovolj :
« Stvar bom vzela v svoje roke,
da od tebe tekel bo kar znoj.«

Me je ona ljubčkati začela
na mojo glav'co vsa vesela.
Je glav'ca misli vleči nehala,
je vanjo inspiracija pritekala.

Na rdeče cvetke je pomislila,
ki v njih sokove bi se potopila,
z jezikom prašnike podrezala
in sladek medek bi posrkala.

Sem vprašal jo kako so jo sprejeli,
ko šla je kupit dve košarici
za njeni mali sladki hruškici,
ki sta že dolgo se medili.

Prodajalka je košarice zaprla
in se je hruškic malo dotaknila.
Je pa v resnici dobra fora to bila,
tudi njo je slastna hruška mikala.

Sem rekel pupi:« To bilo bi mega,
pomljaskale bi skupaj hruškice.«
Se začela pupi je cediti slina,
sem s prsti šel med njene ustnice.

Od te močne čutne telovadbe
so mi vratne vene čisto otrdele.
Zato sem glav'co šel porinit'
v jam'co svoj'ga boga molit'.

IN VULVA VERITAS !

Zastavica

Komentiranje je zaprto!