Forum

http//www etc - brezinbor

Http//www etc avtor Brezinbor.

Ahh, "čari" sodobne tehnologije. Ampak na koncu se vse sesede v isto črno luknjo hrepenečega srca, kot je bilo že od vekomaj. ;) Zelo dobro si se poigral z vso spačenostjo, plehkostjo in instantnostjo binarnega oz. digitalnega sveta. Vmes verz o albumih, pismih in parfumih - vse zbledi, nekaj sčasoma, drugo z enim samim "shutdownom". Lepa vzporednica, na prvi vtis nasprotje, v resnici pa sploh ne. Zaključek mi je všeč v svoji dvojnosti - prazno platno sanj: je to prazen ekran, je to praznina v nas, v tebi? In blesteča podoba, ki ji pravega žara ne more dati niti milijarda svetlobnih pik.

Lep pozdrav!
Kerstin
 

Pištin Frida

Poslano:
23. 09. 2008 ob 10:31

Huh, Brezinbor, zakaj je bila pesem umaknjena? :(

Prebral sem jo in želel sam odpreti temo za komentiranje pa nisem našel časa, tako da me je prehitela Kerstin. Toda...žalost. Pesem je medtem izginila. :)
No ja, kakorkoli, name je naredila vtis predvsem zaradi svoje aktualnosti, modernosti. Zelo dobro zastavljena problematika dandanašnjih socialnih stikov in odnosov, ki vnašajo v družbo precej zmede in razdvojenosti. Z vnosom nebesednih prvin pa pesem deluje še veliko bolj dramatično in odtujeno.
Lahko bi dodal še kaj, pa je ob kliku na povezavo ekran prazen. Mogoče tole nenavadno izginotje nosi v sebi še veliko več? Jaz vidim v njem dodatno simboliko in če je tako, ti lahko samo čestitam za unikatnost in pogum.

Prijazen pozdrav
Pištin

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
23. 09. 2008 ob 22:56

Pa je zdaj tak da za 1euro z naročnino v akciji dobiš tudi mobitel,
različne znamke. Meni so bile včasih slike v denarnici, sploh pred leti,
zdaj še ujamem kakšen trenutek, pa tudi nikomur ni prav do slikanja.
Mi je pa bilo, da bi imela en tak miren blog, bolj literarnega, pesniškega, tam bi imela pesmi gor in kakšno črtico, pa ga še ne znam naredit, ne glasbe gor spravit. Je pa res ista znamka.

Digitala je res bolj tuja kot slika, bolj kot ansambel ki igra v živo,
še računalnik je en sistem digitale, a koristen...
Pa imate shranjeno pesem to?
hope

Zastavica

ajda

Poslano:
23. 09. 2008 ob 23:05

Pištin, dobro si to napisal, da je izginotje pesmi tudi simbolika in ponazoritev dogajanja v virtualnem svetu, ko lahko enostavno zbrišeš sogovornika in se vrneš v svoje sivo dolgočasje kot sem seveda razumela pesem od Brezinbora in tako je tudi pesem s tipko delete šla v večnost.

lp, ajda

Zastavica

Brezinbor

Poslano:
24. 09. 2008 ob 18:07

Pesem sem umaknil po pomoti, ker sem "brisal" več pesmi hkrati. Se opravičujem za to in upam, da bo pesem vrnjena nazaj na portal. Žal sem jo pisal direktno v stran in nimam kopije. Računam na uredniško pomoč oziroma na pomoč našega Gregorja.
Hvala za razumevanje in lepo pozdravljeni.

Igor

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
24. 09. 2008 ob 19:02

Brezinbor, pesem sem ti poslal na email.
Pesmi, ki se brišejo se dejansko izbrišejo iz tabele v kateri so shranjene. K sreči pa je sistem narejen tako, da vsako pesem shrani hkrati še v varnostno tabelo. Zbrisane pesmi torej niso več objavljene in jih ni mogoče obnoviti, je pa možno besedilo pesmi najti v varnostni tabeli in jo ponovno objaviti kot novo pesem.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!