Forum

PERSPEKTIVA - avtor Brezno

http://www.pesem.si/article.php?blog_id=7694&izbor=1

Ni kaj, hočeš ali nočeš, ti je mar ali pa ti ni ...moram priznati, da je tudi tvoja pesem odlična;) Uživaj na svojih valovih
 

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
18. 09. 2008 ob 22:03

Dragi A., kljub temu, kar si zapisal v drugi temi, pesem daje občutek neke reakcije na aktualno dogajanje (če že ne na portalu, pa v politiki - pesem krasno povzema trenutne razmere!!, zlasti verz "in druge hlinjene stvore"), njena doda(t)na vrednost ;) pa je v tem, da se da razumeti tako splošno kot "posamično" in je povsem samostojna.

Ob tem bi še dodala, da se na našem forumu kot "odgovori" na komentarje marsikdaj rodijo enkratne pesmi. Brainstorming, to je to.

Kerstin

Zastavica

brezno

Poslano:
19. 09. 2008 ob 22:36

Oho, Malena, mi je všeč, da ti je všeč.

Draga Kerstin , povsem se strinjam z "brainstormingom", portal je zaradi takih izzivov še zanimivejši. Glede konkretne pesmi in pa tudi večine drugih, vsekakor so odsev razmer, res pa v danem primeru nisem imel v mislih repenčenja po forumu. Sem pa že kdaj napisal kakšno, ki se je dotikala portala neposredno, to pa ja.

No, lahko noč.
A.

Zastavica

ajda

Poslano:
20. 09. 2008 ob 08:13

Včasih rečem, klobuk dol pred pisočim, ki zna pokukati čez plot, razbiti okvir, ki mu ga njegova ustvarjalna žilica ponuja na dlani, lepo zapečeno in pripravljeno za pokušino. Da zna brez bolečin seveda, razbiti ta kalup in ustvariti nekaj več, za kar se morda niti ne zaveda, da zna, le potrebno je stopiti, morda na začetku previdno, a kasneje pogumno in samozavestno.
Tako nekako jaz doživljam poezijo, ki jo prelivaš na papir brezno, znaš pokukati na v vse strani neba, ne samo pokukati, posrkati tisto, kar ti daje od juga do severa, od vzhoda in zahoda in seveda tudi tisto, kar je veličina pesnika, ko zna premešati vetrove, razpeti jadra in odjadrati, kam? na sever? ne ne na jug? opala, ne, zmotili ste se:). In to je to:)))).
Ok, upam, da nisem preveč zameštrala niti in povedala tisto, kar sem želela, včasih je misli toliko, da hočejo vse naenkrat planiti na plan, a jih skušam loviti za zadnje tace, a ne uspe in morda zato tudi "gemištek" in le kdo bi te razumel, ajda:)))))). Ja, pa uči se ajda:))).

lp, ajda

Zastavica

Komentiranje je zaprto!