Forum

Dhamma - Dejan

DHAMMA avtor Dejan

Dejan, zdi se mi, da še nikoli nisem bila dlje od Nibbane. Z goljufanjem ne prideš daleč in pretekle račune je treba poravnati, nisem pa še ugotovila, katera "valuta" je prava. ;)

Morda se motim, ampak zdi se mi, da je Dhamma nekakšen odgovor na Snovalko, če ne namenski, pa slučajen. Sem človek, ki si večno zastavlja ta peklenski Zakaj. Zakaj in Zato - sta še dve oglišči in videti diagonalo, pa če še tako bolečo, se mi zdi ena najpomembnejših stvari v življenju. Mislim, da zdaj razumem, kaj si hotel reči z ne-logiko oz. ne-simetrijo.

Pesem se mi zdi dobra, le zaključek se mi zdi malo pridigarski. Zelo všeč mi je prva kitica, jaz bi pesem kar tam zaključila. ;)

Lep pozdrav!
Kerstin
 

Dejan

Poslano:
14. 09. 2008 ob 12:08

Pesem nakazuje samo na neko smer .Ni namenski odgovor na Snovalko.. Ja, ravno to diagonalo imamo za smisel življenja, na to diagonalo dajemo vse svoje upe, vso pomenskost, vso ljubezen...Zanimivo pa se mi zdi, da šele onkraj je prava zadeva, ki pa se je ne da opisati z besedami. Ker prej ali slej ta diagonala izgine v hipu...Hkrati pa se zavedam , kako težko je in skoraj nemogoče odpreti kalup- dejansko je premočen dejavnik , da bi se lahko kar tako po domače igrali :)
Smisel se torej spremeni, če veš, da diagonala ni trajna stvar.Kaj potem ??
No, šele tu se vse začne, brez kategorij...Oblak ni oblak, nebo ni nebo itd.. :) Le kaj je potem ta svet ?? Spooky , ampak vendarle ni enostavno tega zlahka dosečt - če sploh kdaj ...:))

lp

dejan

Zastavica

Komentiranje je zaprto!