Forum

SVATBA Kerstin

Berem in se čudim, čudim da lahko zadeneš smisel kar boli, smisel, kar je v tem obstoju. Čemu bi se nevesta sploh ženila, čemu bi rekla JA, ko pa sinko je v varnih rokah le pri mami. A bodice so potem kar naprej.
Kerstin, dobro ti to. Ko pa pogledam si mlado luštno dekle, ki upam da nikdar ne bo kaj takega, da obleka bo bela, tančica biserna, s taščo ki ji je mar kakor sinu.
Hvala Kerstin (K.V. torta in poezija gresta skupaj, a ne?)
 

gabriel stormer

Poslano:
11. 09. 2008 ob 08:38

Kerstin, pohvala tudi od mene za tale baladni opis odnosa med taščo in nevesto! Čestitke :):):)!!!

gs

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
11. 09. 2008 ob 09:25

http://www.pesem.si/article.php?blog_id=7573

Še jaz se ptridružujem pohvalam. Tvoja balada odkriva več, kot pa je direktno povedano. Meni recimo razširi vpogled v pogubnost ljubezni podkrepljene z naivnostjo, večplastno odkrije zanke slepega zaupanja. Z izbranimi besedami, ki so tako vsakdanje, preproste prikaže silo sovraštva zavito v hinavsko natrgan celofan na eni strani in naivno zaupanje v avtoriteto, ki naj bi pomenila kamen opore na drugi ... In na tretji spanje poklicanega, ki bi lahko kaj storil, pa ima raje ugodnosti utečenega kolesja sistema.
Uh, kam plezam? To niso več Kočijaževe besede.
Zakaj ne rečem samo - super !

Lidija

:)

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
11. 09. 2008 ob 16:58

Svatba ima tisto posebno ljudsko melodijo, ki se bliža uspavankam, ob katerih zaupljivo zamižiš. A ravno v te mehke besede je zavita najhujše vrste krutost. Zato sem svoj čas bolestno prebirala Svetlano Makarovič.

Odlično, Kerstin, vidim, da imaš več mogočnih "področij" pesnenja!

Lp, Ana

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
11. 09. 2008 ob 21:48

Hope: Hvala. Zveni, kot da si doživljala podobno kot snaha. (Sicer pa - katera ni? Ne, saj verjamem, da ima precej žensk krasne tašče, a sama poznam le eno ...) No, tako mlada pa spet nisem (več) ;)). Pesem je dejansko napisana po "resničnih dogodkih", so se pa stvari od takrat izboljšale.

Gabriel: Hvala! Morda - kot moški - priznaš, da so vici, v katerih imate moški tako grozno taščo, krivični? ;)) Ne vem, no, sama poznam obratne primere. Seveda pa ne moremo posploševati v nobenem primeru in to ni kakšna anketa o groznih taščah, da ne bi kdo narobe razumel. ;)

Lidija: Krasno si interpreterala, pesem ponesla še v druge sfere, v katerih še kako drži, čeravno ob nastanku nisem imela v mislih drugega kot primarno "zgodbo". Me veseli, da si napisala v komentar malo več! Seveda so tudi to tvoje besede. In to pametne. ;)

Ana: Tako je. In isto velja za moje pesmi Čarovnica in vodnar, Mačeha, Materina dušica, Genocid 2, ki so objavljene na našem portalu. Vse so nastale v obdobju po tem, ko sem prebrala Pelin ženo. Vpliv je viden, sem se mu pa potem odmaknila, da ne bi preveč padla v kakšno, bognedaj, celo posnemanje. Primer "umika" je recimo pesem Torkova resnična zgodba.

Hvala vsem za branje in za odziv!
Kerstin

Zastavica

Komentiranje je zaprto!