Forum

Skrijem se - Ana Porenta

Pesem Skrijem se avtor Ana Porenta naniza vabljive slike skorajda tihožitne narave, ki v tekočih kaskadah stečejo v bralca in ga vabijo, da hlasta po še in še, vse dokler skupaj z avtorico ne srkne tišine. Krasno uigranost zmoti le polomljen ritem verza "urejen nered" - tam bi se veljalo ustaviti in poskusiti najti ustreznejši ritem.

Skrijemo se lahko na toliko načinov (in iz prav toliko ali še več razlogov) ... Tvoje skrivalnice, Ana, so polne poletja, življenja in sonca; in čeprav se morda nekje pod verzi skriva želja po pobegu od norega tempa življenja in posredno kritika le-tega, si vse zavila v svetlobo - ni jedkosti, ni žalosti. Kako ti to uspe? ;)

Kerstin
 

ajda

Poslano:
01. 09. 2008 ob 16:37

Prva misel ob prebiranju tvoje pesmi Ana je bila le kako se boš skrila, v mislih imam fotografijo, ko kar lebdiš v zraku in tako te tudi doživljam, polna idej misli, ki si jih stlačila v pretesno vrečo in niso čakale na tvoj odvezati, same so bruhnile na plan in tu si, za nas, da lovimo tvoje misli in jih sestavimo v mozaik. Malce težka bo ta:))). Pesem pa v svojem iskrivem in skrivnostnem dihu dopadljivo zazveni.

lp, ajda

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
03. 09. 2008 ob 16:00

Hvala za vajine komentarje, Kerstin in Ajda. Vse, kar sta zagledali skritega v Skrijem se, je prav srčkana odkrivalnica.
Res, če berem naglas (kar prej nisem, da ne bi zlomila rahle tišine ;-), je ritem podrt. Bom spremenila ta nered v kaj manj urejenega ;-)) ko bom uredila zunanji nered ;-)

Lepo bodita,

Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!