Forum

Zahvala

Draga Ana Porenta! Premalo sem domača z vsemi rubrikami na pesem.si, zato morda nisem izbrala pravilne. Rada bi se namreč iz srca zahvalila za poslani zbornik 2008 in lepo majčko. Presenetili ste me in zelo razveselili. Rada bom še sodelovala, čeprav vem, da so moje pesmi včasih preveč "temnoglede" (izraz je "last" g.Marjana Pungertnika). Žal nastajajo take, kot mi jih piše življenjska situacija. Se bom potrudila, da se poboljšam.

Prisrčen pozdrav
daya
 

Ana Porenta

urednica

Poslano:
16. 07. 2008 ob 11:48

Draga Daya, vesela sem, da vas je drobna pozornost ob izboru vašega haikuja NOČNI METULJ (haiku) avtor daya tako razveselila. Vse tri urednice - tako Zalka, Kerstin in jaz smo bile kar se izbora haikuja pomladi 08 zelo enotne.

O prevladujoči temačnosti v vaši poeziji ne bi govorila tako. Pesmi odslikavajo življenje, všeč mi je, da vaša poezija sega čez individualno izkušnjo ali samoterapijo (kot sem že pisala o tem) in zmore zaigrati na univerzalne človeške strune. Pesmi seveda lahko v niansah še dodelujete (besedne zveze, metafore, pomenski preskoki, komparacije, ritmi ...), sicer pa vam pesniški jezik dobro teče in uspe vam napisati pesmi, ki so po vseh naših kriterijih večkrat uvrščene tudi v "umetniški presežek".

Še veliko takih pesmi, preko katerih se družimo pesem.si-jke in pesem.si-ji z vami (in medsebojno)!

Lep dan še naprej, Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!