Forum

Daya - Kozolec

Pozdravljena!

V bistvu sem kar v dilemi, ko tole pišem. Nisem čisto prepričana in bi me veselilo, če bi se oglasila še kakšna urednica, seveda pa tudi član/članica.

Ko sem prebirala tole pesem KOZOLEC avtor daya, je name naredila pravi vtis samo prva kitica. Zdi se mi tako sporočilno močna, da so me ostale tri pustile popolnoma nedotaknjeno.

Prva kitica, naslov mora seveda ostati Kozolec, pa pove čisto vse. Namreč, propadanje kozolcev in drugačne čase. Zelo izviren je črni okostnjak, ki takoj pojasni naslov, pove, da se kozolca ne uporablja več. Postane nam žal za njim. Polomljene late povedo, da je spomin na to, ko so bile še cele in so ga uporabljali in skrbeli zanj. (to kasneje bolj eksplicitno navajaš) Hkrati vemo, da nihče ne bo več tega popravljal (kdo pa popravlja okostnjake?).

Naslednjih kitic, se mi zdi, ne rabim. Zdijo se mi celo nekoliko patetične, medtem, ko se mi zdi prva kitica čustveno nabita, a brez "ukazovanja", tako moraš čututi. Zdi se mi tudi, da naslednje kitice brez pravega učinka daljšajo pesem.

Kot rečeno, nisem prepričana, čeprav dovolj, da sem tole napisala, ne mislim, da so ostale kitice slabe, sploh ne, zdijo pa se mi nepotrebne. Nepotrebne pa zato, ker nekako vplivajo, da sporočilo prve kitice nekoliko zbledi, kar je škoda.

Vse dobro!
Lp,
Zalka
 

daya

Poslano:
29. 06. 2008 ob 09:20

Zalka, hvala za komentar. Najbrž imaš prav. Vseeno bom pesem pustila tako, kot je. Nekako sem se navadila nanjo. Je pa nekoliko starejša, iz obdobja, ko sem pisala daljše pesmi.

Lepo nedeljo,
lp,
daya

Zastavica

Komentiranje je zaprto!