Forum

Gredica - Helena

Živjo,

pri tej pesmici http://www.pesem.si/article.php?blog_id=6358 je potrebno resno razmisliti, ali je potrebno, da je vsaka beseda svoj stih. Zelo jo trga in drobi. Vredno bi jo bilo poskusiti zapisati še na kakšen drug način. Na način, kot je zapisana, vsebina razpade.

Vse dobro!
Lp,
Zalka
 

Helena

Poslano:
24. 06. 2008 ob 19:30

Zalka!

Zahvaljujem se ti za prijazen napotek. Imaš prav. Pesem je bila nasekljana.
Včasih gledam, pa ne vem kaj manjka- kaj je tisto, kar mi ni všeč.
Vem pa, da manjka še marsikaj. Hvala še enkrat. Se priporočam!

lep dan
Helena

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
24. 06. 2008 ob 20:35

Skozi češnjeve veje žari oranžno obličje.
Odtrgam si zlato senco.
Položim jo na pepelnato gredico duše.

pokrita manj boli

Oprosti mi, Helena, nočem izpasti dlakocepska, le predlog, vendar kar pusti pesem takšno, kot je, morda le za v bodoče. Prej je bila nasekljana, zdaj pa se mi zdi preveč razpotegnjena. ;) Prej si delala besedno analizo, zdaj delaš analizo povedi. ;) To me je že prej kdaj malce zmotilo v tvojih pesmih, ta dolžina verzov. Moje mnenje namreč je, da je eden izmed čarov poezije tudi to, da pesem teče iz vrstice v vrstico po (recimo srednje dolgih - srednje kratkih) verzih - za razliko od proze, kjer smo prisiljeni brati od levega do skrajno desnega konca. ;)


Skozi češnjeve veje
žari oranžno obličje.
Odtrgam si zlato senco.
Položim jo
na pepelnato gredico duše.

pokrita
manj boli

Lep pozdrav!

Kerstin

Zastavica

ajda

Poslano:
24. 06. 2008 ob 20:58

Naslov pesmi gredica sem prebrala gredice in tisto nizanje mi je bilo všeč, ker si polagala gredico za gredico:). Morda si res sekljala povezane besede, kot sta zapisali predhodnici. Oblika , ki si jo spremenila, kot je omenila že Kerstin v svojem postu, ni tisto tapravo:). Zalka je dala le namig, verjetno pa ni imela v mislih, da boš posadila vse na eno gredo:)). Včasih je bolje, da pustimo pesem takšno kot je, je pa dobro prisluhniti sugestijam drugih. Seveda pa je vsakdo izmed nas vesel, da se kdo potopi v njegovo pesem , ti da nasvet ali namig. Morda boš v naslednjih gredicah, kakorkoli boš imenovala svoje ustvarjanje, to upoštevala. Vem pa, da ljubiš svoboden let tvojemu ustvarjanju.

Je pa pesem zelo lepa, globoka v svoji izpovedi in poboža dušo ...

lp, ajda

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
24. 06. 2008 ob 21:36

Helena, pozdravljena!

Me veseli, da si spremenila. Dejansko nastane čisto druga pesem. Premisli o tem, kar je napisala Kerstin, se mi zdi, da je našla optimum. Vsebina pa tudi zdaj že sije. Fino!


Lp,
Zalka

Zastavica

Helena

Poslano:
25. 06. 2008 ob 10:24

Draga dekleta!

Res sem vas iskreno vesela. V čast mi je, da ste se zaustavile ob mojem zapisu.
Kritiko potrebujem. Rada preberem vsako pripombo in jo z veseljem sprejmem.
Veste, jaz še vedno mislim, da ne znam pisati pesmi. So le zapisi trenutka. Zato je verjetno tudi taka oblika. Se bom potrudila in z vašo pomočjo morda tudi kaj naučila.
Hvala vsem, vsaki... se priporočam!

lp, Helena

Zastavica

Komentiranje je zaprto!