Forum

KOKOŠ

http://www.pesem.si/article.php?blog_id=6169

Pozdravljeni!

Zaradi vaše zahteve in pogoja, da boste vse brisali, vam moram pojasniti, da se ocene ne da odstraniti ( niti člani niti uredniki), ko je enkrat potrjena, lahko se jo samo spreminja.

Predlagam vam, da naslednjič, v kolikor ne želite imeti ocenjene pesmi, pesem objavite tu, na forumu.


Lp,
Zalka
 

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
16. 06. 2008 ob 21:33

Drži, Zalka.
Izraženo željo lahko člani upoštevajo ali pa tudi ne in nad tem nimamo vpliva.
Ne glede na to pa bo vsaka objavljena pesem prejela najmanj eno oceno, to je ocena najmanj enega urednika.
Vse pesmi so namreč uredniško pregledane, kot uredniško pregledana pa se pesem šteje takrat, ko jo oceni urednik.

V pogojih uporabe je jasno zapisano:

10. Objavljene pesmi bodo številčno ocenjevali obiskovalci in ostali uporabniki portala s pomočjo priloženega spletnega ocenjevalnega obrazca. Uporabnik nima nobenih zadržkov do tovrstnega ocenjevanja in se zaveda, da je lahko njegovo delo tudi zelo nizko (ali visoko) ocenjeno.


Objava pesmi na forumu je dejansko dobra rešitev za Jožetov primer.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
16. 06. 2008 ob 21:44

Jože K., pesem sem ocenila jaz kot urednica - naš portal se namreč ponaša s tem, da so vse pesmi dnevno uredniško pregledane - in to gotovo stori ena od nas treh urednic. Seveda bi bila pripravljena dati tudi kakšno mnenje o pesmi (utemeljiti svojo oceno), če bi bilo zaželjeno, toda v vašem primeru, sklepam, ni. Žal mi je, da mislite, da zlonamerno ocenjujemo (v kolikor ne ocenimo z najboljšo oceno) - trudim se ocenjevati po kriterijih, ki so objavljeni tukaj: http://www.pesem.si/forum.php?action=vthread&forum=1&topic=35
in ne glede na to, kdo je pesem napisal. Ne trdim, da je moja ocena objektivna, kajti menim, da vsaka ocena kljub vsemu izhaja iz referenčnega okvirja ocenjevalca.

Zalka, Gregor, vesela sem, da se v uredništvu vedno trudite in najdete za vsakogar alternativo, ki bi ustrezala njegovim željam. Super ekipa!

Ana Porenta

Aha, ko že govorite o oslih, vem še enega (ta izpričuje njihovo inteligenco): osel gre samo enkrat na led.

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
17. 06. 2008 ob 08:32

Osebno podpiram delo uredništva, menim, da imate vse kompetence glede ocenjevanja. Za tiste, ki niso zadovoljni, je še ocena bralcev, vsem pa itak ni možno ustreči in vsi ne pišemo vedno odličnih prispevkov, vključno z mano, tako da ... Življenje gre naprej :):):)!!!

gs

P.S.:Vidim, da je celotna zadeva na koncu "kokoši" :):):)!!!

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
17. 06. 2008 ob 09:28

Živjo,
avtor je svoje želje, pripombe in ostalo dopisal kar pod pesem.

Tukaj je copy/paste:

"Prosim, da je ne ocenjujete, le v dobro voljo sem vas želel spraviti...


Kljub temu, da sem prosil, da pesmi ne ocenjujete je nekdo od članov napravil to, pač se je ponorčeval.Nekje sem bral : koder osel leži, za seboj dlako pusti.V kolikor ne umakne ocene, bom smatral da sem nezaželjen ter bom z jutrišnjim dnem zbrisal vse.Ocenil je pač z 10 točkami, član seveda.

Kot sem sem najavil, sem z današnjim dnem zbrisal vse razen zadnjega prispevka, ker se pač ne strinjam s tovrsnim točkovanjem, oziroma ni bila upoštevana moja želja.Ocena 10 točk je bila spremenjena v 20, ne pa odstranjena. Do tega verejetno imam pravico, kot tisti, ki v tistem kar napišem vidi najslabše, in temu primerno ocenjuje. Samo dlako puščam za seboj...

Jože.k. "

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
17. 06. 2008 ob 13:47

Tudi jaz imam eno željo. Gregor, prosim, naredi tako, da pri ocenjevanju mojih pesmi ne bo druge možnosti kot Nadpovprečna in Umetniški presežek. V nasprotnem primeru bom zbrisala vse svoje pesmi.

Ok, šalo na stran. Lep čas že sledim tej "jožekiadi", pa se še vedno čudim, kako se lahko nekdo, ki ima vsaj malo čuta za estetiko in poezijo, v krogu ljudi, ki so usmerjeni v isto ali vsaj podobno smer, obnaša tako arogantno. Jože, biješ svoj boj z "mlini na veter", ne da bi uvidel, da mlini niso tvoji sovražniki in napadalci, še najmanj pa se norčujejo iz tebe. Mlini so tu zato, da bi ti dali malo občutka, da bi te usmerili, če bi želel. Kaj je tisto, česar nočeš razumeti oz. sprejeti? Gregor ti je že izpostavil postavko o ocenjevanju, s katero se strinja vsak, kdor postane član portala (torej si se moral tudi ti). Ana ti je priložila link, kjer so navedeni kriteriji ocenjevanja. Ti pa še vedno vihtiš helebardo. Jože, svet se ne vrti okoli tebe in tukaj nismo zato, da bi tebe "v nič dajali" ali se iz tvojih pesmi norčevali. Tukaj smo zato, da se družimo, prepletamo svoje pesniške svetove, se česa naučimo ali dobimo drugačen vpogled - tudi v svojo poezijo. Sicer pa ti je o tem že Ana zelo poglobljeno pisala, zato ne bom ponavljala.

Vsak pesnik ima svoj krog bralcev in tudi ti imaš svojega. Veliko ljudem je tvoja poezija všeč, in prav je tako. Ne more pa biti všeč vsem. Mislim pa, da s svojim nastopom izgubljaš tudi svoje "oboževalce" (če smem tako reči, pa ne mislim v negativnem smislu), tako da potem ostanejo pač le kliktiške ocene. Te pa so več kot realne. Nikakor ne mislim, da so vse tvoje pesmi neprepričljive in nedodelane. V marsikateri je nekaj več, je tista kvaliteta, ki bi jo moral razvijati, namesto da tratiš energijo za obtoževanje vsepovprek in, kar je še huje, za pogoste grožnje, kako boš vse pesmi zbrisal.

Grožnje, obtoževanje, nesmiselne zahteve, ultimati ... Vojna? Povej, Jože, je to način obnašanja zrelega človeka? In še pesnika povrhu? Jože, nekaj ti bom povedala, pa čeprav bom morda zato izpadla tista najslabša. Ampak vsa asertivna komunikacija doslej je bila bob ob steno.
S takim obnašanjem delaš zgago. Svinjaš po izdelku, ki je bil srčno narejen in se sleherni dan srčno dograjuje. Revolucija je povsem odveč, saj smo vendar v demokraciji - če ti ni prav, pač greš. Saj ta pesniška zibelka ni edina v dolini Šentflorjanski. Ljudje, ki so zasnovali in oblikovali ta portal, vsi tisti, ki prostovoljno skrbimo, da je tak, kot je, vsi tisti, ki so v njem našli razstavišče, na katerem lahko "podobo svojo na ogled postavijo"; vsi mi si pač ne želimo in zaslužimo, da pljuvaš po naši presoji, našem delu. Pregovori o vranah in oslu bolj spadajo v politiko in med tajkune kot pa na kraj, kjer se neguje nekaj senzitivnega, nekaj, kar je, rečeno z izposojenim klišejem ;), "daleč od ponorelega sveta". Naj tisti svet s svojo lažno demagogijo in samopoveličevanjem ostane tam, kjer je. In naj bo svet poezije to, kar je. Brez groženj, postavljanja pogojev in šikaniranja.

Kerstin

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
17. 06. 2008 ob 15:12

Še nekaj se mi zdi nujno, da veste.

Včasih pridejo pomisleki, to ni primerno za objavo, tudi, tale ocenjuje škodljivo, ta in ta vedno ocenjuje tega in tega z enako oceno. Vendar pa v uredništvu zaenkrat še vedno zagovarjamo stališče, da se ne cenzurira ne ocen ne pesmi.

Edini cenzorji smo člani oz. avtorji sami sebi.

Lp,
Zalka

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
17. 06. 2008 ob 17:08

Jožetov pripis k pesmi sem odstranil.
Med pesmimi naj bi bile samo pesmi in ne tudi polemike.
Ker je Zalka stvar v celoti skopirala na forum (glej višje), Jožetovo mnenje kljub vsemu ostaja objavljeno in sicer tukaj, na forumu, kamor te stvari spadajo.
Hvala urednicam za potrpežljive odgovore :)
In hvala tudi tistim, ki se vam da vse to brati in ste prišli do sem :))


Tu je konec :D (upam)

Zastavica

kai

kai

Poslano:
30. 06. 2008 ob 20:50

Ojoj, v čemu je sploh problem. Če se objavi pesem na portalu, kjer se jo ocenjuje, potem bo ocenjena. Izbral je napačen portal. Glede tega sploh ne bi bilo potrebno odpirati kakršnekoli diskusije.

Če ne želiš ocenjenih pesmi, pač odignoriraj ocene ali ne objavljaj. Groza, res. Kaj vam ni škoda živcev.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!