Forum

Natka: Odprem se na koncu

Tole ni komentar neke pesmi. Odprem se na koncu je pesniška zbirka Nade Kavčič, ki jo poznamo kot Natko z nasmeškom.
Včeraj sem si vzel čas in se odzval njenemu povabilu na literarni večer v Škofijsko Gimnazijo.

Všeč mi je bil ta literarni večer, tako drugačen od vsega, kar sem videl do sedaj. Na nek način svečan in resen a hkrati tako poln mladostne energije.
Prelistal sem že knjigo in prebral nekaj pesmi. Kar se kaže na portalu se izkazuje tudi v knjigi: Natka je zelo obetavna mlada pesnica, ki goji svoj izviren pesniški izraz in ima angažirane ideje.

Če smem, tukaj citiram eno in upam, da jo bo Natka uvrstila tudi med svoje pesmi na portalu:

Jaz nisem dežna duša,
niti strog vojak.
Jaz sem le še en vijak,
ki ga tehnologija preizkuša.
Jaz nisem dežna duša ...
Sem le tvoj korak,
ker je dan preveč težak,
da bi mu pustil prazno stran
za nemi stih dežja.


Natka, še enkrat vse čestitke in hvala za povabilo!
Upam, da bomo kmalu vabljeni na še kak tvoj literarni večer!
Nada Kavčič Več slik tukaj.
 

Svit

Poslano:
10. 06. 2008 ob 21:19

Lepo,Gregor,da ste počastili tako slikovito mlado ustvarjalko.Pesem si.
postaja pomemben dejavnik na literanem prizorišču.

Zastavica

ajda

Poslano:
11. 06. 2008 ob 13:07

Zelo pohvalno, da tako mlada pesniška duš'ca pogumno in samozavestno vstopa v svet poezije, zapisane v večnost. Čestitke, Natka;) , rada te berem in vem, da te bom še brala:).

lp, ajda

Zastavica

Natka ;)

Poslano:
11. 06. 2008 ob 20:20

Živjo!
Najprej se lepo zahvaljujem Gregor, ker si spisal tale komentar in opis na moj literarni večer. Meni je bilo predvsem všeč vzdušje:), čeprav sem na začetku malo oklevala, ker moja mentorica ni prišla (iz neznanega razloga) ... Ampak je bilo vseeno res res lepo, ne samo lepo ampak čudovito. Pravo vzdušje sta naredili tudi pesmi Abel in Kajn (Kreslin in Severa) ter Šuštarski most hehe ...
Glede pesmi, ki nosi naslov Dežna duša in si jo prilepil zgoraj pa - sem jo že pred nekaj časa objavila na portalu Pesem.si pod naslovom Dežna duša ;)

Še enkrat hvala za čestitke, opis, slike, komentar mojega literarnega večera ... (Naj dodam, da sem bila zelo presenečena, ker si prišel in zelo vesela, saj sploh nisem pričakovala - glede na to, da sem obvestilo o literarnem večeru objavila šele v nedeljo - torej en dan prej) - zato res hvala :)

P.s. upam, da se v prihodnje znova vidimo ...

Lp
Natka ;)

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
12. 06. 2008 ob 08:21

Res se redko zgodi, da si lahko privoščim tako naglo odločitev, saj so popoldnevi pogosto zasedeni. Ponedeljek pa je bil ravno takšen srečen dan :)

Glede pesmi Dežna duša: v knjigi nosi naslov Jaz nisem dežna duša, na portalu pa Dež-na duša, zato je nisem našel ... se pa opravičujem za tipkarsko napako (dežna/nežna)

Bi pa želel še kdaj še kam, zato izkoristim tole priložnost in ponovno povabim vse pesnike in člane, ki imajo literarni večer ali celo predstavitev knjige ali kakršen koli dogodek povezan z literaturo, da napišejo prispevek z vabilom na forum (in to čim prej, seveda, da ga vsi opazijo).
In močno upam, da se bomo s časom, začeli na tovrstnih dogodkih srečevati in tkati pesniške vezi, vlivati drug drugemu pogum in si pomagati. Tudi temu je namenjen pesem.si.

Zastavica

črni_tulipan

Poslano:
24. 10. 2008 ob 05:20

hvala ti, Gregor.

lp, Črni_tulipan

Zastavica

Komentiranje je zaprto!