Forum

PESEM SI IMDB ;)

Pravkar sem si ob bučni spremljavi grmenja (poštena lerma divja tu na Koroškem že več ur!) ogledala Milkivojev DVD, naš film!! Predlagam nekaj nominacij za oskarja, za glavno vlogo seveda našo "almo mater" Ano, za stranske vloge Darinko, Gregorja, Uršo, Zalko, Svita, Andreja in vse ostale, ki so se predstavili s pesmijo ali dvema. Nominacije gredo tudi režiserju(-em). Mislim pa tudi, da bi si prislužili kakšno zlato palmo, in Pavlo nominiram za grammyja. ;)

Posebna pohvala velja Marjanu (priimka nisem dobro ujela), ki je pesmi fantastično interpretiral, tako da si ga drznem gladko postaviti ob bok enemu naših največjih interpretov Poldetu Bibiču. Marjana pa odlikuje ne le talent za interpretacijo, temveč tudi čudovit glas, ki me spominja na najbolj žameten glas vseh časov - to je bil seveda glas Marjana Kralja.

Skratka, DVD je super, oživil je spomin (tako malo časa je preteklo, pa vendar) na tisti krasen večer na Rašci, na tisto enkratno vzdušje, v katerega smo se ujeli, zbrani z vseh vetrov, a vendar s skupnim jadrom.

Če kdo koleba, vsekakor nadvse priporočam nakup DVD-ja. DVD - 8 €. Stroški poštnine - 2 €. Trenutki, ujeti v digitalnem svetu - NEPRECENLJIVO. ;)

Dodala bi le še to: dobila sem vtis, da je bila repriza v Ljubljani malce bolj uradna. Manjkala mi je tudi Sašina koreografija, čeprav jo je lepo nadomestila Pavla s prebiranjem strun. In bilo je menda tudi manj občinstva, če se ne motim. Tudi sama kulisa je bila povsem drugačna, svetla, 'plastična' v primerjavi s Trubarjevino, kjer je celoten prostor nekako skrivnostno dihal ;). Sicer pa naj svoje povedo še tisti, ki so bili na obeh predstavitvah! ;) Je pa vsekakor zanimivo videti, kako so umetniki dejansko iste pesmi ponesli v dve dokaj različni okolji, in vendar so se v obeh lepo ujele - tako pesmi kot sam performens.

Hvala še enkrat za prelep svet poezije, v katerega je odprl vrata portal pesem.si, da ga skupaj ustvarjamo!

Kerstin
 

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
03. 06. 2008 ob 21:10

Kaj sem (poleg režiserja) res edina, ki je že videla DVD? ;))

Kerstin

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
03. 06. 2008 ob 21:27

Uau, Kerstin, zdaj pa si bom morala res vzeti čas, takoj, ko dobim dvd-jke - super si zajela bistvo obeh predstavitev: kar se tiče prostorskih energij in prisotnosti velikih duhov, pa tudi kar se nas bralcev tiče in Saše, ki ima petke rezervirane zase, sicer pa vse večere poučuje v svoji baletni šoli. Skratka, ta tvoj oddaljen vpogled, ki je nenavadno točen (tu seveda prida nekaj tudi tvoja izjemna občutljivost za detajle), me dodatno prepričuje, da ni vse samo v "živi" sceni (ki mi je sicer bližje), ampak je mogoče brez zamrznjevanja ohranjati svežino spominu.
Ja, Marjan je pa govorec in voditelj in sploh se ukvarja z branjem, interpretacijo, igralstvom in sinhronizacijo že lep čas. Piše se Bunič in trenutno dela na Radiu Ognjišče. Po prireditvi je bil tudi on navdušen, rekel je celo, da če se bomo še kam odpravili, bo prišel z veseljem brat pesmi, ker so mu zelo všeč - če bo le prost ;)

Saj pravim - pesem.sijke in pesem.siji - družinski album in film nas delata še bolj družinske ;))

Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!