Forum

Lili Marlen od Daye

Ja, Lili Marlen, nekje tudi Marleen, je ena najlepših ljubezenskih pesmi z vojaškim pridihom! Tudi mlajše generacije jo poznamo, pa še kako, smo jo potiho peli med vojno za Slovenijo, pa tudi na radijskih postajah je tedaj še kar pogosto bila predvajana ... Lepo, da si jo omenila v pesmi!

gs
 

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
17. 05. 2008 ob 19:06

Strinjam se z gabrielom, pesem pa je v meni zbudila spomin še na eno staro, tj. Pismo za Mary Brown. (Spomni, Mary, se moža soldata zdaj, ko mimo je že sedem let, kar mu grob skopala je granata tam na daljni koti 110 ...)

Pesem ima več plasti in vsaka govori svoje. Vse pa so prepletene z bolečino. Ker je. Bolečina. Pa tudi svet. Na nek način tako drugačen. Na nek način tako enak.

Kerstin

Zastavica

Svit

Poslano:
17. 05. 2008 ob 22:02

Naj LILI MARLEN ostane spomin na nikoli več vojn,ki so bile NEKOČ znamenja človeške nemoči in strahu,IMPRESIJA,pa naj odpira vrata k boljšemu človeku.

Zastavica

daya

Poslano:
19. 05. 2008 ob 09:37

gabriel stormer

Hvala! Tudi tista o Mary Brown (Majda Sepe, tekst Frane Milčinski?) mi še vedno zveni v ušesih. Ko bi le tisti, Ki "delajo" vojne kdaj prebrali kako pesem!

daya

Zastavica

daya

Poslano:
19. 05. 2008 ob 09:44

Kerstin
Hvala za spodbudo. Zdi se mi, da sve večkrat na isti valovni dolžini. Navdušili sta me tvoji včerajšnji pesmi Bojazni in Potovanje, še zlasti prva. Veliko pove, lahko jo občutim.

daya

Zastavica

daya

Poslano:
19. 05. 2008 ob 09:46

svit valovnik
Hvala za komentar. Rada bi se strinjala s tabo, a bojum se, da so vojne VSE BOLJ znamenje človeške nemoči in strahu ob rastoči sebičnosti, pohlepu in sovrašrvu.

daya

Zastavica

Komentiranje je zaprto!