Forum

Sonček in Presoljena medečina - Kočijaž

Pozdravljena Kočijaž:)

Tale Sonček se prav prileže v teh pustih aprilskih dneh:) Res je preprosta, lahkotna pesmica, ki se prebere kar sama (edino v predzadnji kitica bi jaz mogoče dala tisti "pa" ven, se mi zdi odveč). Drugače pa, kljub lahkotnosti ima pesem močno sporočilo globoke povezanosti dveh, skratka lepo!

Presoljena medičina je pa pesem ravno po mojem okusu, brez da jo nekaj posebej razčlenjujem ima svoje, v rahlo skrivnostne pomene zavite besede in lahko si jo prebereš na tisoč in en način:)

Pozdravček Nuška:)
 

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
17. 04. 2008 ob 19:43

Hvala Nuška!

Sem popravila, tisti PA (res je banalen), samo morala sem nekaj vstaviti zaradi ritma ( ne vem če je najboljše izbira......no, vstavila sem pač zdaj).
Sem se malo bala, da bo pesmica slabo razumljena, ker je tako preprosta, da mogoče deluje bolj rimaško kot sporočilno... Ampak, evo, imam potrditev, da se jo da prav prebrati! Od pravih ljudi....:))))

Medičina pa...vzpodbudila me je ideja na forumu, tista o iskanju novih izrazov za dišeča rože, uvela rože... Pa se je moje razglabljanje o tem malo razvilo...
Hvala za komentar.

LP Kočijaž

Zastavica

Svit

Poslano:
17. 04. 2008 ob 19:59

Prav prikupen kuplet,vsebinsko poln,ne banalen,globok.Ampak,ko sem že tu,bom pa še jaz škarjice ponudil:
..."prav zato sva se(zdaj)našla..."
Tisto o "mojstrstvu",(kakšen sklon),pa raje zadrži zase,Kočijaž.Skrbi za konje in naj bo kočija tehnično neoporečna,vse dobro ti voščim.

Zastavica

Pištin Frida

Poslano:
17. 04. 2008 ob 21:57

Heh, tudi najpreprostejše se zapletejo.
Meni niti "zdaj" ne ustreza preveč. Čisto normalno bi tisto mesto ostalo prazno ali pa, ali pa... "Toda prav zato sva se našla". To bi bilo zelo prikladno.

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
18. 04. 2008 ob 08:59

Evo, Svit in Pištin. Narejeno. Brisala "zdaj"...
Priznam, čisto OK je.
Tako!

Hvala.
Kočijaž :))

PS:
Svit, OK, tisto o...(kakšen sklon...)

Zastavica

Svit

Poslano:
18. 04. 2008 ob 09:48

No,sklon,priklon mojstrstvu...

Zastavica

Komentiranje je zaprto!