Forum

Haikui- Adisa

Draga Adisa,
vidim, da pridno kuješ haikue. Nekateri so prav dobri! Vendar se mi zdi, da dostikrat zgubiš bistvo te pesniške oblike. Menim, da je o tem Zala napisala bistvo pod točko a. in b. Ker gre za miselne preskoke - asociacije, če se prav spomnim, Zala omenja nadpodobo. Zdi se mi, da tvoje pesmice niso vedno haiku, čeprav jih tako označiš. Niso samo zlogi tisti, ki naredijo trovrstičnico haiku ...
Da ne boš iskala, link: http://www.pesem.si/forum.php?action=vthread&forum=2&topic=81

Saj mogoče se motim, haikui niso "moja" oblika, imam pa rada tudi zelo kratke pesmi in jih tudi pišem. Nič ni narobe, če so kraj te "male" pesmice brez predpisane, oz. prepoznane oblike.
Brez zamere.

Lp,
Zalka
 

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
07. 03. 2008 ob 18:26

Zalka,do tokrat jih nisem še nikoli pisala,skoraj vedela nisem,da obstajajo in kakšni so.Na spletu sem jih spoznala,zelo so mi všeč in uživam v njih tako,da niti ne opazim,da "usečem mimo".V prihodnje bom bolj pazljiva ,saj se vedno učimo.Hvala za opozorilo,nič ne zamerim,vsak dobronameren nasvet je dobrodošel.
lp,adisa

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
07. 03. 2008 ob 19:34

Adisa, s tvojimi trovrstičnicami ni nič narobe, le da niso vse haikiu. Saj kolikor jaz razumem. Nisem prepričana, upam, da se bo oglasil kdo, ki ve več o njih.
Tudi sama uživam v kratkih oblikah, imenujem jih pa kar domislice :)

Lp,
Zalka

Zastavica

Yoda

Poslano:
27. 01. 2009 ob 18:28

Upam, da bo kdo tudi mene popravil, če se bom preveč oddaljil od smisla haikuja. Sem še čist začetnik..Ampak jih pa čutim!:) Bistvo je v sedanjem trenutku, v zdaj-u.Lp vsem.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!