Forum

Dani - V toki iz pen

http://www.pesem.si/article.php?blog_id=3860

Pozdravljena!
Pesem je dobra in domiselna, mestoma celo duhovita. Vendar menim, da se jo da še izboljšati. Menim, da sta dve zaključeni kitici in ena začetna preveč. Dve sta osrednji in sta dobri, teh ne bi spreminjala. Tudi prve ne bi, ker naredi atmosfero. Zadnji dve pa je po moje mnenju treba izčistiti.
Navajam:
prekrijejo temno jato.
Rajajo nazaj, v sanjski nič.

So v kapljah dotiki,
njihovi dotiki.

Menim, da bi bilo dovolj:
Rajajo nazaj, v sanjski nič,
so v kapljah njihovi dotiki.

Vem, da sem ti odrezala stavek, ki se nadaljuje iz tretje v četrto kitico, a se mi zdi, da ni nič izgubljeno ( vem, da se lahko zdi pesniku drugače). Predlagam, da si v Wordu še enkrat poigraš s pesmijo in poskušaš nekaj narediti z zadnjima kiticama. Še posebaj z zadnjo, ko gre za nekakšno stopnjujočo repeticijo, ki naredi pesem patetično, kar je škoda.

Lp,
Zalka
 

dani

Poslano:
12. 03. 2008 ob 18:08

Zalka, hvala, opravičujem se za zamik v odgovoru (obveznosti), ta komentar mi je še kako dobrodošel in, za božjo voljo, ne stavim na svoje izpisane verze, pač pa na vsebino (besede so orodje, s katerimi jo izrečeš). Ta pesem je uvod v daljši cikel, tako bom, upam, boljše postavljala tudi ostale. Za to je pa tudi potreben čas :), zdaj pa še motiv, da delam dalje.
Sicer sem pa že nekajkrat poskušala izreči zahvalo portalu pesem.si, ki je "dovolj blag", da si upamo objavit, komentar pa je dobrodošel in pelje k razmisleku in ponovnemu preizkusu ... :). Pa še raznolikost objavljene poezije potegne malo iz lastnega sveta.
lp, Danica

Zastavica

Komentiranje je zaprto!