Forum

DEŽJU-Gabi

Lepo,jaz sem dež prevedel v Milost,naj tako bo,Gabi.
 

gabriel stormer

Poslano:
06. 03. 2008 ob 21:07

Hja, me je že Svit prehitel, še dobro, da sem opazil :)! Ahm, Gabi, lepo, drugačno, všeč mi je :):):)!!!

LP! gabriel s

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
06. 03. 2008 ob 21:44

Živjo,
se strinjam s Svitom in Gabrielom, pesem je dobra. Všeč mi je njena jasnost in direktnost, vendar ... Motita me prva dva stiha. Nista v stilu ostale pesmi. Prineseta neko klišejsko romantiko in zdi se mi, da se da to lepo popraviti. To je samo moje mnenje, prosim, ne zameri.
Prav dva stiha bi zamnjala z "Izperi me dež." in brez izpuščene vrstice nadaljevala "pridi" . Ali pa, da še nekoliko zaostriš: "Dež, izperi me."
Menim, da bi s tem dosegla več, saj je vsakemu jasno, da gre za metaforično spiranje, torej za izpiranje tvoje duše. S tem bi se izognila klišejski rabi besede, ki je čisto prevečkrat zapisana v poeziji in to takoj zmoti, ker enostavno ni originalno, kreativno, inovativno ... Bistvo pesniškega sporočanja pa je prav to.

Lp,
Zalka

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
06. 03. 2008 ob 23:28

http://www.pesem.si/article.php?blog_id=3852
Tudi meni je pesem všeč. In res, tudi jaz, ko sem začela brati, sem pomislila: vremenska napoved? Potem pa me je pesem očarala: s snopi poštenosti in zamazanostjo z resničnostjo. Strinjam se z Zalkinim predlogom, imam pa še eno vprašanje: kako bi se ti zdelo (in vsem vpletenim v to debato), če zamenjaš besedo napojuješ z napajaš?
"le ti mi osvetljuješ
napojuješ
spereš
bit."
Gabi, želim ti še takih pesmi - in to, da takole razpredamo, je samo dokaz, da smo se poglobili v tvojo pesem - ne zato, da bi jo secirali, ampak, ker nas je zaiskrila in potegnila vase.

Zastavica

Gabi

Poslano:
07. 03. 2008 ob 07:56

Kaj naj rečem, hvala vsem. Vsaka kritika pa nasvet sta dobrodošla. Ni vrag, da bi zaradi kakšne slabe kritike nehala pisati ;) Je pa dobra popotnica za naprej ...
Ja, se strinjam z Zalko, ta fraza je izrabljena, a naj bo, kakor je ... Na napakah se učimo. Všeč mi je to izražanje mnenj, da vidimo kaj delamo (začetniki) "narobe" ali kako bi lahko kaj popravili ... Nič ne zamerim, nikakor ne. Vesela sem, da se pesem opazi.
Glede besede napajaš namesto napojuješ pa ne vem ... Sama mislim, kolikor sem razmišljala med pisanjem, ko sem zapisala "le ti mi osvetljuješ ..." in potem je kr teklo, da sem dodala še "napojuješ". Ne vem, morda se vam ne zdi tako, zame to predstavlja neko stopnjevanje.

Za konec, da še rečem ... Vsake očke imajo svojega malarja, torej vsak pesem vidi drugače. In mislim, da je prav v tem čar.

Hvala!

p.s. Verjetno ne veste, ampak včeraj ste mi dali prelepo darilo za rojstni dan :)

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
07. 03. 2008 ob 13:49

He, he, Gabi, napake so do vseh radodarne, ne samo do začetnikov.

Lp,
Zalka

Zastavica

Komentiranje je zaprto!