Forum

Velikonočno "čiščenje"

http://www.pesem.si/article.php?blog_id=3845



Adisa, zelo globoke misli v tej tvoji pesmi čiščenje, a zmoti me naslov, ne vem zakaj si povezala to s praznikom. Seveda to ne odvzame kvaliteto pesmi, da ne bo pomote, le moje mnenje, ker mi naslovi, kar sem že regljala;) povedo o pesmi najmanj tretjino tistega, kar potem berem.

lp, ajda
 

Zalka Grabnar

Poslano:
06. 03. 2008 ob 14:38

Spošotvana Adisa,

meni se zdi pesem prenatrpana. Sila, ki vas je peljala v pisanje je bila močna. Ne zamerite, vendar bi tudi vašo pesem še malo počistila:
"smetišče odpadkov", je preveč. Smetišče= odpadki. Smetišče ali pa odpadki, dvakrat povedati isto v tako kratki pesmi je preveč. In še "kupu ropotije", kar je sicer čisto sprejemljivo, pa vednar, spet za tako kratko obliko preveč. Če uporabite "kup" se bo navezovalo na smetišče ali na odpadke, če uporabite ropotijo, se bo razumelo, da je tega veliko, oz. cel kup.

Naslov me ne moti, nič ni narobe, če poveste, kdaj se to dogaja. Sploh pa radi čistimo na pomlad ...

Menim, da je drugače misel v pesmi močna, a zdi se mi, da bo še močnejša, če še malo posežete v njo.

Lp,
Zalka

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
06. 03. 2008 ob 14:42

Imam to navado,da v božičnem in velikonočnem času vržem naokoli celo hišo. Ta navada me spominja na mamo in se je globoko zasidrala v meni.
Poleg generalnega čiščenja fizičnega doma, naj bi vsaj enkrat v letu počistili tudi svojo skrito kamrico telesa in duha ter očiščeni pričakali in
sprejeli pomlad novega življenja.To je to!

lp,adisa

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
06. 03. 2008 ob 14:48

Zalka,hvala za nasvet,sem že popravila in res je boljše.
lp,adisa

Zastavica

Svit

Poslano:
06. 03. 2008 ob 16:17

Bom še jaz dodal v mozaik kamenček ali dva.Po pravici povedano je malo
nelogično,če ne celo brezupno iskati na smetišču in v ropotiji ključe prihodnosti,mislim,da sem razumel kaj si hotela povedati,a kot vidiš nas
lahko sosled besed lahko spelje v povsem druge vode.

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
06. 03. 2008 ob 16:25

Tega sem se zavedala,že ko sem pisala.Verjetno bi morala napisati,da v smetišču iščem ključ kamrice,da jo počistim in odprem za prihodnost,toda
ni in ni "ratalo".
lp,adsa

Zastavica

ajda

Poslano:
06. 03. 2008 ob 18:22

adisa, ne vem zakaj govoriš oz. pišeš, da ni ratalo. Res pa je, da včasih ni dobro kar takoj planiti na pesem in popravljati, malo bi morala pustiti odležati napisano in potem zelo dobro premisliti ali boš popravke, oz. sugestije vnesla ali pa pustila pesem tako kot se je rodila izpod tvojih prstov. Mislim, da tisto tvoje največ šteje in da vsako nadaljnje pospravljanje ne bo to, kar si želiš. Zato ti je tudi prišlo na misel celo ni mi ratalo.

lp, ajda

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
06. 03. 2008 ob 19:13

Ajda,res mi ni "ratala tako,kot sem mislila,a sem vseeno z njo zadovoljna,pravzaprav jo imam kar zelo rada.Glede sugestij pa to:rada vidim,če mi svetuje kdo,ki je bolj izkušen kot jaz.Če mi bodo popravki odgovarjali ,jih bom upoštevala,drugače pa ne!Lepo se imej!

lp,adisa

Zastavica

dani

Poslano:
06. 03. 2008 ob 20:31

Pa naj še jaz pristavim - to čiščenje potegne vase, da sproži identifikacijo in besede same se kar nekam umaknejo - hvala portalu in pesmim, da je še otoček, kjer lahko kaj "potegne vase".
Adisa, očitno je ratalo :).
Danica

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
06. 03. 2008 ob 21:02

Potegne ja,samo premalokrat.Hvala Danica,pa čimveč "potegov vase"
lp,adisa

Zastavica

Komentiranje je zaprto!