Forum

DOGODEK 1 Dani

Zanimivo,podoben razmislek o dogajanju v cirkusu sem tudi sam zapisal
pred desetletjem:
CIRKUS
Klovn kozolce prevrača,
se valja v smehu navzočih,
opica vozi kolo,sloni plešejo v taktu,
artist nogi zvija za vrat,
v zboru lajajo psi.
Krotilec s pokanjem biča razporeja zveri,
gležnje lovijo stotinke prijemov,
na trapezu vragolije jemljejo dih,
vsi kiksi padejo v mrežo,
po areni odskakuje olajšan vzdih.
 

dani

Poslano:
29. 02. 2008 ob 22:46

Svit, iskrena hvala. Tvoja pesem - slika cirkusa bi morala na prvo stran, med objavljene.
Ko sta bila moja otroka še majhna, sem ju enkrat peljala v cirkus, v imenu tega, ker smo starši dolžni ponuditi naraščaju pogled v vse, da se potem sami odločajo. Danes mi že odrasel sin reče: "Jaz bi vse kletke v živalskem vrtu odprl, če bi te živali še lahko ali znale same preživeti." Takšni utrinki v ožjem krogu mi povedo, da moje življenje ni bilo zaman (pa tudi če so te besede kar precej egocentrične ... sin in hči mi, tudi s svojimi pogledi, pomenita vse).
Kar se tiče tega - Dogodek 1,2,3 je v mojih osebnih zapisih je ena celota, pa se mi ni zdelo "dovolj užitno" za bralca -? in je le metafora na resnične dogodke med ljudmi (jej, spet ta patetika v poeziji :)), zato se D.3 zaključi s tistim (čeprav vse izgleda lepo) "odide in se nikoli več ne ozre".
Mi kar pogosto rečejo, da "filozofiram", pa s tem v resnici nimam prav dosti veze, je le še en pogled s še enim sporočilom.
Sicer je pa to trenutek, ko bi rada povedala svojo zahvalo portalu pesem.si, ker mi je to "odmaknjena virtualna realnost", za psiho ravno prav "neosebno", da že objavljene (svoje) pesmi prečitam, jih vidim v čisto novi luči (prav res niso več moje) in se tako zavem vseh napak, ki jih bom kdaj, upam, popravila / izboljšala ali kar že.
Hvala za vse in vse lepo. Danica

Zastavica

Komentiranje je zaprto!