Forum

TAKRAT SE BOM ZBUDILA V TEBI-Nuška Golobič

Poglobil sem se v pesem,izvrstna,ampak,mislim,da se ne spodobi takole
s škarjicami vsem na očeh secirati.Pošljem ti varianto na mail,ker si iz pravega testa,Gizmo bi rekel:"Takšna kakršna si,si mi všeč."Naj bo mir.
 

Nuška Golobič Malena

Poslano:
27. 02. 2008 ob 22:07

Svit;)
Zakaj pa se izvrstne stvari secirajo?:) Hehehe...Ok. hecam se in ponavljam za teboj:) . To je moj prvi smeh danes, naj bo mir (kot ti rečeš) in smeh (kot reče Nuška:)))
Se da narediti veliko variant vem, ker sem cel dan to počela kar sicer drugače ni moja navada, ampak ta pesem mi je bila težka kot tudi čustva na robu neke predaje in praznine, ki so zajeta v njej...no na koncu je kot je, ker vsak zakaj ima svoj zato:) Ti pa kar z variantami na plan, pa pošlji mi na privatnega prosim če hočeš hitro seciranje nazaj:) [email protected]

Pozdravček N

Zastavica

ajda

Poslano:
27. 02. 2008 ob 22:15

http://www.pesem.si/article.php?blog_id=3704

Zanimivo, kako včasih sploh ne vidimo ali nočemo videti drobnih napakic, ki se prikradejo v pesmi in se potopimo le v vsebino , se prepustimo čustvom, ki jih je pisoči prelil in uživamo. In tako sem se jaz z užitkom prepustila božajočim besedam avtorice in srkala misli..rekla bom, hvala Nuska, da si lahko polnim, na trenutke izpraznjene baterije, s tvojimi mislimi.

lp, ajda

Zastavica

Nuška Golobič Malena

Poslano:
27. 02. 2008 ob 22:58

Sporočilo:
Ajda:)

me veseli, da se kdaj najdeš skozi moje misli in še enkrat ti rečem hvala enako:) Glede napakic pa...hkmm Vejice so moja nočna mora, včasih bi jih imela za vsako besedo, včasih jih ne maram nikjer in me že ima, da izdam nov pravopis:) no dokler ne izide me pa ti kar strogo popravljaj, meni je to všeč:)

Pozdravček N

Zastavica

ajda

Poslano:
28. 02. 2008 ob 06:32

Ej Nuška, nisem ti štela vejic:))))))))))), v mislih sem imela potočkasto drsenje, ko moja dlan zaniha v zraku kot zapoje potoček in ko se morda dotakne ali zadene ob kamen, takrat se branje pesmice ustavi in pri tej tvoji sem hotela poudariti to, da moji dlani sploh ni bila dana možnost, da bi zanihala, ker me je pesmica potegnila v svoj vrtinec. Ja, vejice so pa nebodigatreba;), tudi meni ponagajajo, včasih se jih spretno izognem, ko pustim pesniški svobodi odprta vrata, jih stlačim v vrečo in četudi se tam derejo, jih ne spustim na plan, pesem pa ? Ja, kje so pa vejice, ja ni jih:)))
Ja, to je tisto, ko je v pesništvu dovoljeno svobodno leteti in ne vkalupljati v slovnična pravila. Seveda pa to ne pomeni, da jih moraš ignorirati in verjami, da mene zmoti, če kdo napiše napačno, tista beseda kar zacvili, se dere in takrat rečem joj joj:)) In da ne bo razumljeno napačno, to so le misli na splošno, se učim, da ne smem pisati tako, da bi bralec moral kopati med vrsticami:).

Pozdravčk,

ajda

Zastavica

Kanika

Poslano:
28. 02. 2008 ob 08:24

Pozdravljena, Nuška ne morem, da ne napišem,: tvoje pisanje je božanje, je pomirjevalo pred spanjem, afrodiziak naslednjič, hvala Ti.

lp, fp-Kanika

Zastavica

Nuška Golobič Malena

Poslano:
28. 02. 2008 ob 11:56

Ajda:):):)

razumem, razumem:). Lepo, da si šla z menoj v ta vrtinec:) Na splošno ti pravim, da bom vesela, če me boš opozorila na napake kadar se boš vanje zaletela:) ali pa mi dala predloge ko boš videla, da je nekaj lahko bolje kot je:) Jaz to tudi sama počnem in tega sem vesela tudi zase.

p.s Upam, da si dobila moje pozdravčke...jao svet je res majhen oz. Celje je:))))

Kanika hej:)))

Hvala Ti:))) Sem vesela, da si se javil in vesela za to kar si napisal. Ne morem, da nebi izkoristila prilike in te pobarala kje so tvoje pesmi? Me nekaj časa ni bilo tu in vidim, da si brisal svoje stare pesmi in sem žalostna ker si jih zbrisal in tudi tisto lepo kjer pišeš o njej...mali...sem se jokala kot dež ko sem jo brala...ampak ne vem naslova. Povej mi ali imaš pesmi še kje drugje objavljene, da se jih da prebrati? Če jih nimaš mi jo daj prosim pošlji na mejl, če veš za katero se gre:))) bom zelo vesela.

Obema pozdravčke od Nuške

Zastavica

ajda

Poslano:
28. 02. 2008 ob 12:25

Nuška, žal nisem vedela, da se dogaja, sicer pa, saj bo še prilika in bomo "kakšno rekli";)

Kaniko sem že jaz "skregala", pa upam, da vrne pesmi.

lp, ajda

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
28. 02. 2008 ob 16:40

ajda
Ja, to je tisto, ko je v pesništvu dovoljeno svobodno leteti in ne vkalupljati v slovnična pravila. Seveda pa to ne pomeni, da jih moraš ignorirati in verjami, da mene zmoti, če kdo napiše napačno, tista beseda kar zacvili, se dere in takrat rečem joj joj:)) In da ne bo razumljeno napačno, to so le misli na splošno, se učim, da ne smem pisati tako, da bi bralec moral kopati med vrsticami:).

Oj, se bom še jaz malo vtaknila!

Moje mnenje je, da moraš poznati slovnična pravila, če pišeš. Napake se seveda dogajajo tudi največjim, a vseeno bi morali strmeti k popolnosti ( ne mislim, da jo bomo kdaj dosegli). Tudi mene zelo moti, ko vidim, da sem kje napačno uporabljala ločila. Menim, da je na trgu in knjižnicah dovolj knjig, ki pomagajo k boljšemu znanju slovnice. Če pravila poznaš, jih lahko smiselno kršiš! V nasprotnem primeru je le bližnjica, ki nima poglobljenega smisla.
Raba ali ne raba ločil v poeziji mora imeti svoj zakaj-zato! In v pesmi se je potem potrebno držati pravila, da dobi svoj smisel. Če je le tu in tam kakšno ločilo, kot bi ga prinesel veter, res nima smisla. Možnosti so tri. Ali sploh ne uporabljaš ločil, ali jih uporabljaš po pravilih, ali pa smiselno kršiš pravila. Vedeti pa je treba, zakaj.
Mene napake motijo. Ne samo pri mojih pisnih izdelkih, pač pa pri vseh javnih objavah besedil (od časopisnega članka do leposlovne knjige).
Menim, da se je v to treba poglobiti, če ustvarjaš z besedo. Menim tudi, da je to poslanstvo tistega, ki piše, da ohranja svoj jezik, tudi s slovnico. Ko se znajdem s svojim snopom besedila pred urednikom, igralcem ipd, me je na smrt sram, ko me opozorijo, da manjka vejica. Tudi navaden bralec to opazi, le povedati vam ne more.
Pa brez zamere!


Draga Nuška, tudi meni je tvoj pesniški opus blizu. Omenjena pesem sicer ne toliko, so pa nekatere, ki me res zadenejo in so dovršene. Ta se mi pa ne zdi še čista. Ne zameri, ker malo kritiziram.


Lp,
Zalka

Zastavica

Nuška Golobič Malena

Poslano:
28. 02. 2008 ob 18:15

Hvala tudi tebi Zalka:) Meni je povsem razumljivo, da se vsak v vsemu ne najde. In nikakor ne zamerim, če poveš svoje mnenje:) Sama se trenutno vseeno najbolj najdem v tej zadnji pesmi, koliko je kot pesem čista ali dovršene niti ne vem... je preveč mene v njej in vem samo, da so v njej jasne moje misli... sem že pred časom napisala, vse kar znam je to, da svoje misli prelijem v pesem in to je vse kar znam in potrebujem za svojo dušo. Vedno pa sem vesela ljudi, ki me na nek način usmerjajo, da znam morda naslednjič to narediti bolje:) Naše usode in zgodbe življenja pa so od posameznika do posameznika različne, zato pridejo pesmi, ki jih preberemo in vzamemo za svoje in takšne v katerih nas preprosto ni. Hvala ti Zalka, lepo se imej:)
Nuška:)

Zastavica

Komentiranje je zaprto!