Forum

Bodi jaz - amazing grace

ne najdem ga,
najbrž se je naveličalo,
in je odšlo


Mislim, da je to v pesmi odveč, da si zelo lepo zaključila pesnitev z
le srca ti ne morem dati.

S to mislijo si povedala vse, no to je le moje razmišljanje in namig...

lp, ajda
 

Zalka Grabnar

Poslano:
18. 02. 2008 ob 22:32

Živjo Ajda, živjo, Amazing Grace!

Meni se pa zdi, da prav tak zaključek, ki je napisan, naredi pesem drugačno!
" Le srca ti ne morem dati" je nekaj čisto drugega kot pravi pesem, da se je naveličalo in nekam odšlo, kar učinkuje sveže, porogljivo in drugačno.

Jaz bi pesem le bolj stisnila, ker se mi zdi, da je razdalja med besedami na koncu odveč ... Preveč je časa za razmišljanje in se občutek, ki ga pesem prinaša, zmanjša.

Lp,
Zalka

Zastavica

Shia.

Poslano:
19. 02. 2008 ob 06:35

Meni je pesem dobra kakršnakoli že pač je. Vseeno je za razdaljo med besedami, vseeno kaj je morda odveč (zame ni)... Pesem je odlična takšna, kakršna je.

Posebej ta me je nekak šokirala s svojim koncem. In konec je bil tako prekleto dober, da sem kar obstala in še nekaj časa gledala v vse tiste besede.

Moj komentar? PERFEKTNO.

Lp, Shia.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
19. 02. 2008 ob 22:14

Srce je že ena takih besed, ki mi gredo težko s svinčnika, čeprav seveda je v mislih.
Poskušam najti kaj drugega, opisnega, organskega, a zanimiveje povedanega, kaj, kar ne bi govorilo o srcu, a bi bilo srčno - in zato se mi zdi, da personifikacija srca v primeru pesmi Bodi jaz -
Ajda, pogrešam link na pesem, ki jo komentiraš - http://www.pesem.si/article.php?blog_id=3507 - kjer (srce) v pametnem samopreživetvenem nagonu odide, zelo na mestu, in Amazing grace se na posrečen način izogne, da bi podlegla kakemu od "srčnih" klišejev.

Zastavica

ajda

Poslano:
19. 02. 2008 ob 22:43

Morda je avtorica ravno s tem malce posebnim zaključkom naredila premik od klišejskega k originalnemu. Mene je to zmotilo, na nek način je skušala oblažiti vtis, ki se je zarezal pri branju prvega dela pesmi in očitno ni želela, da bi zvenelo prepatetično, kaj vem... je pa super, da je pogled na pesmi iz večih kotičkov in da se razvije debata.

Ana, sem mislila, da mi ne bo uspelo prekopirati linka, a očitno mi uspelo pri novem komentarju .

Zastavica

Komentiranje je zaprto!