Forum

O pesmih Nuške Golobič

No tebi pa so rojenice podarile talent.Tvoja poezija me je prepričala,da
nisem zašel,hvala.
 

Mojca

Poslano:
13. 02. 2008 ob 22:41

Tukaj pa moram svoj piskrček prislonit :) Rojenice so bile pri Nuški zelo radodarne!!!

Zastavica

Shia.

Poslano:
14. 02. 2008 ob 18:29

Še jaz dodam svoje. Kaj naj rečem kot ... hvala za vse pesmi. Tako čutne kot so ... Dajejo mi vedeti, da živim.

Hvala.

Zastavica

Weirdness

Poslano:
15. 02. 2008 ob 17:18

Nuška ima lepoto pesmi zavito v sklop prelepih besed, izjemnih metafor, čudovitih tematik in iskrenosti ljubezni besede...

Zastavica

Neža

Poslano:
16. 02. 2008 ob 13:58

Nimam strokovnega pogleda v pesmi, vendar jih ocenjujem čisto po moji osebni presoji, kakor jih pač razumem in čutim.
Pesmi Nuške Golobič so za mene osebno kot balzam, ki pomirja in blaži bolečine. So tako čuteče, pomirjajoče in polne topline.
V njenih pesmi vsakdo lahko začuti, kaj v bistvu pesem izraža in to meni
pomeni zelo veliko.
Upam, da bo Nuška to prebrala, zato ji ob tej priliki čestitam za tako izvirno pesniško muzo in si želim še veliko njenih pesmi ki mi lepšajo moj vsakdan.
Neža

Zastavica

ajda

Poslano:
16. 02. 2008 ob 14:18

Da pristavim tudi jaz svoj piskrček. Iz pesmi, ki jih piše Nuška veje toplina božajočega dotika, ki jo dahne z vso ljubeznijo, ki jo premore v svojih mislih in prelije v poezijo dopadljivega zvončkljanja... ja, to je tisto, ko skozi pesem zaslutiš in začutiš veličino človeka in takrat se utrne misel, le kako je lahko drugače, le kako je lahko drugače upovedano kot tako, če se oseba razkrije in odkrije tudi za naše oči in vse čute tisto, kar drhti v njej. In Nuška to zna. In saj veš, drago dekle, želim ti še trsljajev prelitih v vrstice zate in seveda za nas.

lp, ajda

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
16. 02. 2008 ob 16:55

Nuška piše pesmi iz duše ,zato se v njh zrcali vsa njena lepota.Hvala ti!
lp,adisa

Zastavica

Nuška Golobič Malena

Poslano:
16. 02. 2008 ob 19:15

Svit, Mojca, Shia, Weirdness, Neža, Ajda in Adisa ter vsi ostali pesniki, ki se zbirate tu in mi je dano da berem vaše misli...

Vsem skupaj najprej želim dober večer:)!

Ne vem iz kakšnega razloga sem si prislužila takšno čast, da ste me takole izpostavili napram drugim ker sem samo Nuška in moje pesmi so čisto nuškaste in takšne bodo ostale:)! Nisem pesnica z veliko začetnico, nikdar ne bom dobra v vseh pesniških oblikah haikujih, sonetih, ki jih določeni tako dobro obvladate in priznam da kot trmasta bikica vztrajam v svojem stilu ker mi edino to leži in tu se najdem:) Moj edini haiku (upam da sem napisala prav?:) je nastal ko sem prebrala Gregorjev lotusov Cvet in se kot odgovor nanj, glasi takole:

Vrtnice cvet

Trnjeva so pota.
Iz ljubezni rastem, z
ljubeznijo se dvigam.

Kar se tiče mojih pesmi je takole...ene so napisane v točno tistem trenutku kot morajo biti in postanejo ter ostanejo zame kot po meri skrojena obleka, druge so le moment navdiha in v drugem trenutku zame več nimajo pravega pomena. Iz tega sledi, da so prve moja ljubezen, druge moje učenje. Mislim, da se to dogaja vsem nam. Nasploh pa ljubim poezijo in zaljubljam se tudi v pesmi, ki jih prebiram tukaj. Pesnice me navdušujete ker vidim sebe skozi vaše pesmi, pesniki pa zato, ker znate na svoj način preprečiti, da bi sanje o ljubezni kakršno sanjamo ženske, umrle. Mi je bilo dano, da sem nekatere med vami spoznala tudi mimo pesmi in rečem lahko le hvala vesolju za to! Mi veliko pomeni bližina ljudi, ki nosijo v sebi tisto nekaj skupnega kar mogoče v realnem svetu manjka. In enega od zgoraj napisanih bom v petek prvič videla čeprav se že dolgo poznava in je vedno nekje v bližini v mojih dobrih, predvsem pa v slabih dnevih...in vem da ga bom objela tako močno, da mu bodo zaškripale kosti:):):)!!! Hvala Aljaž ker SI!!!

Zdaj bo počasi dovolj mojega pisarjenja...če bi tole bral Gabriel bi najbrž rekel: hahaha Nuška ti si nakladalka! Ma ja:) Se razpišem ko se spravim k pisanju očitno:)

Skratka za vse lepe besede se vam zahvaljujem in hvala enako tudi vam! Lepo je, da ste! Veliko navdihov predvsem pa veliko sončka želim vsem pesnicam in pesnikom na tem portalu!

Nuška

Zastavica

dani

Poslano:
16. 02. 2008 ob 20:26

Nuška, ostani takšna, kot si in naj ne bo te prijetne razprave še konec - vedno sem bila predvsem bralka in sem še.
Pri svojih zapisih sem predvsem iskala razumsko noto, občudovala pa tiste, ki so na videz tako zlahka izlili vsa svoja čustva, sama sem jih vedno zapletala v nekaj.
Sem vesela, da sem na tem portalu in da lahko berem in berem ..., prijetno je v tem svetu.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!