Forum

Poet - brezno

Pesem Poet avtor Brezno

Tako je. V življenju obstajajo tudi negativna čustva. Jeza, bes in revolt, vse to je del nas. V tej pesmi je to zelo lepo in neposredno izraženo.

Pa vendar pesem ni cenena. Začetek je sicer precej skromen in neobetajoč, a se pesem v drugi kitici močno pobere z aliteracijami na "s" in "p", ki dajo občutek sikanja in pljuvanja, kar počnemo, priznajmo si, kadar nas kaj res razbesni.

Morda lahko koga zmotijo besede kot so "ful" in "down". Meni pa se zdi da tudi ta dva štrleča anglizma poudarjata izraz pesmi, saj kadar smo togotni ne izbiramo besed ...

Pustimo zdaj ob strani upravičenost njegove skrajne togote. To je poezija in ne razprava. Tudi o skrajni ljubezenski potrtosti premnogih pesnikov nimamo navade dvomiti pa čeprav vemo, da navadno njih zaljubljenost mine (in se znova rodi) že s prvim pišem pomladi ... in podobni stihi nastajajo v imenu druge "večne" ljubezni ...
Poezija pač ni razum, je ponazoritev čustev. Kaj nam mar, če so "upravičena"!? So čustva sploh lahko "upravičena"? Čustva pač so. Lahko jih le tajimo ali izrazimo.
In Brezno jih je izrazil zelo neposredno, kot je v njegovi navadi.
Hvala.
 

Svit

Poslano:
12. 02. 2008 ob 09:10

Ja se strinjam,kadar so razpoloženja zapisana duhovito in tekoče.Mladost
je vedno alternativna,njena energija je na voljo vsakomur in neomejeno.
Svit

Zastavica

Komentiranje je zaprto!