Forum

Obkladek - avtor Zalka

direktno in brezkompromisno, mislim, da zelo skeli tisto pod obkladkom in kaj drugega, kot še kako prav je, da si odprla ventile:)


lp, ajda
 

Zalka Grabnar

Poslano:
31. 01. 2008 ob 09:09

He, he ... ja, seveda. Pridejo trenutki, ko se rodi tudi taka pesem. Pa saj je vsaka po svoje obkladek ... Ne morem pa reči, da se mi zdi, ta konkretna pesem, kakšen velik pesniški dosežek. Razen metafore, pesniški obkladek, ki mi je všeč ...

Lp,
Zalka

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
10. 04. 2008 ob 20:08

Šele danes sem jo opazila, ker je na prvi strani; vseh pesmi žal pač ne utegnem prebrati. Še sreča, da včasih pesem sama pride do mene :).
Vse čestitke, Zalka. Morda res, kot praviš, 'pesniška obdukcija' a'la verz-po-verz ne bi prikazala nekega presežka, ampak kot skoraj povsod je celota to, kar šteje. In če je ta celota sinergična, je to zagotovo presežek. Krasno si ubesedila nekaj 'vsakdanjega in preprostega', tako, da se dotakne vsake žene, ki je hkrati tudi pesnica (in gospodinja in mati in še kaj, samo ljubica ne), pa tudi takšne, ki morda ni.
(Sama imam pesem, ki je sporočilno zelo podobna, le da je tudi zelo dolga ;). Naslov je Materinski dan. Jo bom dala gor.)
Zdaj vem, kaj bom drugo leto napisala možu v voščilnico za 40 mučenikov ;).

In še zadnja misel: še sreča, da jo imamo. PESEM. Obkladek, ko vse drugo zataji.

Kerstin

Zastavica

Svit

Poslano:
10. 04. 2008 ob 20:42

Pesniški obkladek,dobra primera.Všeč mi je tvoja samokritika,Zalka.

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
10. 04. 2008 ob 21:15

So dnevi, ko mi je ta pesem blizu in so dnevi, ko sem daleč stran od nje. Nekajkrat me je držalo, da bi jo izbrisala iz portala, a potem, ko vidiš, koliko ljudem je všeč ... no potem te to ustavi ...

Hvala Kerstin, hvala Svit.

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
10. 04. 2008 ob 21:38

Hahahh, Kerstin - Zdaj vem, kaj bom drugo leto napisala možu v voščilnico za 40 mučenikov ;). - kaj veš, morda mož pripravlja podobno voščilo tebi, hehehhhehh ... Za vse nas to velja, vsak od nas lahko kdaj zakriči do neba, naslednjič pa tiho uživa v sreči :):):)!!! Dobra poanta pesmi in Zalkinega odgovora!

gabriel s

Zastavica

Komentiranje je zaprto!