Forum

dve težavici

Živjo Gregor,

Včasih se zgodi, da bi rad izbrisal komentar, (največkrat kadar verjetno dvo-kliknem Objavi in mi potem objavi isti komentar 2x)
a mi javi

404 Page Not Found

The page you requested was not found.

Potem problem rešim tako ,  da izbrišem celotno besedilo komentarja in kliknem tipko
Popravi komentar.
Sicer pa komentar ostane in ga ni možno izbrisati, kakor je možno umakniti pesem z opcijo Uredi  in nato Neobjavljena.

__________________________________

Zadnje čase se dogaja še to, da pride do samodejne odjave (najbrž ko kaj objavim ali komentiram; še nisem ugotovil kaj točno sproži odjavo)
in se potem moram spet in spet prijaviti (včasih večkrat  v eni uri).
Seveda pa obe težavi nista nič resnega, pa tudi lahko se živi s tem.

Prijazen pozdrav   Rajko

ps: kaj pa mnenje o ponudbi kakšne nove pisave (Averta, Ubuntu, Caladea, Courgette) namesto dveh od trojice Helvetica (napisano v tej pisavi), Verdana (napisano v tej pisavi), Tahoma (napisano v tej pisavi), (Arial (napisano v tej pisavi)), ki so praktično identične
  tudi Times (napisano v tej pisavi) in Andale mono (napisano v tej pisavi) in Book Antiqa (napisano v tej pisavi)

 

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
01. 03. 2024 ob 13:00

Zdravo Rajko,

hvala za prijavo težav. Izbris komentarjev je namenoma izklopljen. To je zato, ker se je dogajalo, da je nekdo izbrisal komentar na katerega so drugi že odgovorili in potem kontekst ni bil več jasen. V planu je, da bo komentarje možno popravljati/brisati samo do trenutka, ko bo nekdo nanje odgovoril, a to bo na vrsti šele v prenovljeni različici.

S težavo glede samodejnih odjav sem seznanjen in jo imam namen popraviti v prihodnjem tednu. Je pa potrebno upoštevati tudi to, da zdaj kvadratek [ ] Zapomni si me! deluje normalno, kar pomeni, da naj bi se načeloma moral prijaviti znova vsakič, ko na novo odpreš brskalnik, če tega kvadratka pri prijavi nisi odkljukal.

Kar pa se tiče tipografije pa je smer bolj v tem, da naj bi povsem ukinili izbor tipografije, saj je ta v vsakem primeru odvisna od tipografij, ki so nastavljene na računalniku tistega, ki bere. Če npr. ti izbereš tipografijo Verdana, jaz pa te pisave nimam inštalirane na svojem računalniku, bom videl privzeto tipografijo. Tako jaz trenutno v tvojem komentarju tipografijo  Andale mono vidim nespremenjeno (enako privzeti pisavi, ki je Times new Roman oz. Palatino).

Plan je torej, da (tudi zaradi dostopnosti) omogočimo privzeto sistemsko tipografijo vsakega uporabnika, sicer pa brez serifno družino temelječo na tipografiji Verdana, ki je bolj odprta in zato bolj berljiva kot Arial. Seveda pa bo to šele v prenovljeni različici pesem.si

Zastavica

Sašo Zorc Florjanski

Poslano:
01. 03. 2024 ob 17:23
Spremenjeno:
11. 03. 2024 ob 19:38

Spoštovani skrbnik portala Gregor!

Meni tisti kvadratek /zapomni se me/ popolnoma nič ne koristi (ne deluje, čeprav se mi označi, ko ga tipknem) in to že kar dolgo časa. Vedno znova in znova se moram prijavljati na pesem si, čeprav sem ga ob zadnjem obisku označil. Sicer pa to ni taka strašna anomalija, da bi si vsled tega kaj razburjal; se samo oglašam v zvezi s tem, ker vidim, da ima tudi marsikdo drug tovrstno težavo.

Lepo pozdravljen,

Sašo

Zastavica

triglav

Poslano:
01. 03. 2024 ob 17:40

No ja, čisto iste težave imam tudi jaz!!!

Sedaj recimo, sem na portalu dobre pol ure, pa sem se morala že ene 20x prijavit. 

Moram reči, da to res ni prav nič prijetno :D


Marija

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
03. 03. 2024 ob 22:38

Je sedaj kaj bolje glede odjav?

Zastavica

Sašo Zorc Florjanski

Poslano:
04. 03. 2024 ob 08:09

Gregor, vsaj pri meni ni kaj bolje. Za skoraj vsak vstop na pesem se mi je treba ponovno prijavljati, navkljub kliku na tisti kvadratek "zapomni se me". No, saj sem navajen še kaj "hujšega", tako da vsled tega, vsaj pri meni, ni kakšnega pretiranega vznemirjenja.

Lepo pozdravljen,

Sašo 

Zastavica

pi - irena p.

Poslano:
04. 03. 2024 ob 19:54

pri meni enako, kot je bilo, pač še enkrat  vstopim  :)

Zastavica

Majda Žvokelj

Poslano:
06. 03. 2024 ob 20:21

Ja, ko se naveličam over and over again vpisovati vse skupaj, zavrem in se vrnem , ko se ohladim. Čeprav se mi zdi, da je morda zadnje dneve malo boljše.. Majda

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
25. 03. 2024 ob 16:13

Zdravo vsi, zanima me, če je sedaj bolje.

Zastavica

Majda Žvokelj

Poslano:
25. 03. 2024 ob 18:12

Majstr moj, dejla ku nuovu! N zamiri z sekirancijo. Ajd, drž se! Majda

Zastavica

Komentiranje je zaprto!