Forum

Kako zaslužiti s poezijo

Zanima me če ve kdo kak bi lahko zaslužo s svojimi pesmimi. Čeprav je res da sem mlad se jih je že kr nekaj nabralo več kot 150. samo jih noben noče izdat. Hotel sem že začet s pisanjem po naročilu samo še nisem prejel nobenega naročila. Ima morda kdo kakšen predlog?

 

PLES

Poslano:
19. 11. 2023 ob 11:31

Mislim, da si si izbral napačen medij za služenje denarja. Če te res mika z literaturo zaslužiti, je boljša opcija pisati romane, in ne poezijo. 

Še večji bonus, če pišeš v angleščini, če ti jezik pač gre, in se poskusiš prebiti na tuj trg. V Sloveniji, kar se tega tiče, se ne da preživeti samo s pisanjem, moraš delati še tisoč stvari zraven. S poezijo samo pa sploh ne moreš preživeti.

Tako, žal, je.


Veseli pozdravi,

PLES.

Zastavica

brezno

Poslano:
20. 11. 2023 ob 21:21

Jaz sem vedno preživel s poezijo. res pa je, da se mi včasih kakšna beseda zatakne. Takrat pomaga Heimlichov prijem. 

Zastavica

PLES

Poslano:
21. 11. 2023 ob 05:38

Sure, v prenesenem pomeni tudi džanki rabi horse, da preživi. Kar pa ni, kar avtor sprašuje, anje?


Veseli pozdravi v čisto prezgodnjem jutru,

PLES.

Zastavica

Mrož

Poslano:
22. 11. 2023 ob 23:49

Na (ne)srečo ima slovenščina zelo majhen doseg, kar se odraža v nakladah, ki so praviloma precej nizke. Mislim, da tudi uveljavljeni avtorji npr. Jančar, Partljič, Vojnović ipd. težko živijo samo od pisanja. To velja za romane, kaj šele za poezijo.

Zastavica

Žiga Lev

Poslano:
10. 12. 2023 ob 21:31

Zaslužiti se da s poezijo če imaš srećo, da pišeš besedila za uveljavljene narodno zabavne ansamble. Ampak tudi tu ni velikega zaslužka, kvečjemu kakšen honorar od 20 do 100 eurov. Za sebe lahko napišem, da sem vsega skupaj dobil 1.700 eurov za nagrajeno poezijo. Večje nagrade za poezijo se lahko dobijo tudi na mednarodnih natečajih vse do 10.000 dolarjev ali eurov, pod pogojem da pišeš odlično poezijo še v kakšnem drugem jeziku (angleščina, španščina) in  da imaš srečo. Jaz sem jo imel trikrat.

Lep pozdrav!

Zastavica

patriktomsic

Poslano:
27. 02. 2024 ob 22:30

Pozdrav želim, edino če mislite pisati glasbene texte potem bi še šlo, pogoj pa je da postaneš znan. Kakemu ansamblu pošlješ text, posnamejo spot in je to to. Je pa zelo težko 

Zastavica

Komentiranje je zaprto!