Njuna ljubezen

Če bi sonce ne sijalo, bi še vedno luna nanj čakala predno bi sleherno noč zaspalo. Da bi rože ne cvetele, bi še vedno čebele na vencih njenih cvetov oblegle, in jih za vedno objele. Da bi ne zvezda ki sever riše, na nebu nočnem razsvetljevala poti meglene, bi ribiči še zmeraj na puščavi modri, njej prepevali najlepše verze.
In da ona bila le obris vse sončeve lepote, ali niti to, da bila bi le senca cveta veneče se rože, ali niti to, da bila bi le soseda presvetle severne kraljice, ali niti to, ti njo bi ljubil bolj, kot luna ljubi sonce, bolj kot čebela ogrne se v njej ljubljene cvetne vence, bolj kot ribič ljubi nočne zvezdine lepote, bolj kot kdorkoli na tem svetu ljubi njemu ljubljeno osebo, in širše saj bolj je ljubiti nemogoče, kot tako kot ti ljubiš njo.

Jure Krajnc

Bojan Foršček

Poslano:
02. 08. 2023 ob 11:41

Jure, besedi obriz in gdorkoli pa le popravi.                                          Sicer pa veselo ustvarjanje še naprej!                                                Lp,  B.                                              

Zastavica

Jure Krajnc

Poslano:
02. 08. 2023 ob 11:44

Se opravičujem, jaz to pišem na telefon kdaj mi pade v glavo pa potem niti ne popravljam. Grem takoj

Zastavica

Bojan Foršček

Poslano:
02. 08. 2023 ob 11:54

  ... kot luna ljubi sonce, bolj kot čebela ogrne se v njej ljubljene cvetne vence ...                                  kako bi pa izgledalo takole:            ... kot luna ljubi sonce, bolj kot čebela ogrne se v njej ljubljene cvetove ...                                            bere se bolj tekoče. Ampak odločitev je tvoja, ti si avtor.           Lp, B.           

Zastavica

Jure Krajnc

Poslano:
02. 08. 2023 ob 14:14

Ideja je super samo je pesem namenjena mojemu najboljšemu prijatelju in njegovi punci in to je nekak njen najljubši del pa ga zato ne morem spremenit čeprav ni glih super ima neko svojo vrednost.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
04. 08. 2023 ob 20:37

Pozdravljen in dobrodošel na Pesem si, Jure, lepo, da si se nam pridružil,


Ana

Zastavica

Jure Krajnc

Poslano:
04. 08. 2023 ob 20:50

Najlepša hvala za to dobrodošlico.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Jure Krajnc
Napisal/a: Jure Krajnc

Pesmi

  • 01. 08. 2023 ob 22:17
  • Prebrano 212 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 44.9
  • Število ocen: 2

Zastavica