Marko Skok - Mezopotamsky
vabi na

ODITI V PESEM (ugledališčena poezija)

ki bo 02. 06. 2023 ob 19:30
v kraju Mala scena Šentjakobskega gledališča, Vodnikov trg 5, Ljubljana

ODITI V PESEM (ugledališčena poezija) - predzadnja ponovitev v sezoni!!!

Celovečerni gledališko-pesniški dogodek je nastal kot fuzija in nadgradnja tradicionalnih, priljubljenih literarnih večerov "Šentjakobsko je poezija."

 

Svetu vladajo ljudje brez čustev. Vse je pod nadzorom. Cenzura misli, cenzura izrečenih in zapisanih besed. Gorijo grmade za papir in za ljudi. Požigalec je najbolj cenjen poklic. Poezija je strogo prepovedana. Novi verzi se ne porajajo več. Le tu in tam se najde osameli list ali snopič iz 21. stoletja, ki ga še pravočasno odkrijejo Izrekovalci. Gre za skupino zanesenjakov, ki ohranja zadnje ostanke poezije. Zbirajo se skrivoma v gozdu, daleč stran od naseljenega območja. Verze si izmenjujejo s pripovedovanjem. Poskušajo si jih zapomniti čim več, saj zapisanega ne smejo najti Požigalci. Kajti nikoli se ne ve, kdaj se komu v civilizaciji pripeti napaka in mu misel pobegne v pesem.

Avtorji poezije v predstavi: Duško Babić, Jure Drljepan, Franjo Frančič, Nataša Gaši, Dunja Polonca Guček, Andrejka Jereb, Branka Kamenšek, Majda Kočar, Jana Kolarič, Breda Konjar, Ivanka Kostantino, Urban Kuntarič, Mojca Lavrič, Marjeta Manfreda Vakar, Alenka Mihorič, Jagoda Nikačević, Lidija Polak, Ana Porenta, Ljubica Ribić, Ida Semenič, Zala Simčič, Marko Skok - Mezopotamsky, Saša Strnad, Miomira Šegina, Dimitrij Škrk, Sara Špelec, Gregor Usenik, Luka Vasle, Taja Vetrovec, Nika Vidic, Karmen Vidmar, Miha Vlaj, Klavdija KIA Zbičajnik, Miha Zrimšek, Milan Žniderič.

več na:

http://www.sentjakobsko-gledalisce.si/opisi_predstav/podrobnosti/150

 

https://www.facebook.com/people/Šentjakobsko-gledališče-Ljubljana/100063568244603/

 

Komentiranje je zaprto!