Forum

"NA NIVOJU"

 Čutim nek nemir, pa želim z besedo v beli svet:   

- Namreč, čigava poezija je tu na PESEM.si - "NA NIVOJU"

Pa naj takoj naredim dva predala, enega za umetniške " presežke" in drug predal za "navadno" poezijo. In je sortirano. Pa je levi ali desni predal pravično napol poln in drugi pravično napol prazen?

Moje mnenje - čisto vsaka poezija tu objavljena, je za avtorja na nivoju in njegov presežek, sicer je ne bi objavil. Vse besede prihajajo iz srca, iskreno, sestavljene v snop takih ali drugačnih razmišljanj in čustev. In za vsako tako poezijo si je potrebno zamisliti bitje, ki to piše. Piše meni, tebi, vsem.

Ponavljam, tu na tej strani so res lepe pesnitve, ki jih sama nikoli ne bom sposobna spraviti na papir, daleč od tega.

A morda bi se vseeno dalo odmislit - pridevnik preveč, pa te besede ne skakljajo stonožno itd in bi vzeli v razmislek poezijo, kot sporočilo nekoga nam vsem, kot njegovo drugačno videnje na tisočere stvari, ki smo jim priča v življenju ali pa smo jih sami doživeli in jih doživljamo.

Čeprav nisem "na nivoju", si drznem vprašati vse nas - Ali pesem, ki se je že dolgo drži ocena 0 točk, res ni vredna, da bi jo še enkrat prebrali, spotoma pa pozabili na "napake", začutimo raje čustva v vrsticah in kakšno misel ta pesem pošilja v svet.

Poezije z oceno 0 točk ne bi smelo biti. To je moje mnenje in trdno stojim za napisanim. Vsem želim vse dobro! Majda

 

Milena

Poslano:
17. 06. 2023 ob 08:00

Čestitke! Poezija se ne more deliti na -presežke- in na -navadno- poezijo. Poezija je stvaritev vsakega posameznika, njegovih čustev, ki jih je potrebno spoštovati. Zato ocena 0 točk res ni primerna in je pravzaprav žalitev za avtorja. Predlagam spremembe ocenjevanja oz. izbris 0 točk, ker vsaka poezija, ki je napisana, dosti pomeni za avtorja in jo deli z nami, nam sporoča svoje občutke, doživetja ali pa samo želje. Dobi pa oceno 0 točk. Se vam to zdi pravično?

Pa brez zamere in lep pozdrav!

MILENA

Zastavica

Komentiranje je zaprto!