Forum

"NA NIVOJU"

 

 

 

Moje mnenje - čisto vsaka poezija tu objavljena, je za avtorja na nivoju in njegov presežek, sicer je ne bi objavil. Vse besede prihajajo iz srca, iskreno, sestavljene v snop takih ali drugačnih razmišljanj in čustev. In za vsako tako poezijo si je potrebno zamisliti bitje, ki to piše. Piše meni, tebi, vsem.

Ponavljam, tu na tej strani so res lepe pesnitve, ki jih sama nikoli ne bom sposobna spraviti na papir, daleč od tega.

 Vsem želim vse dobro! Majda

 

Milena

Poslano:
17. 06. 2023 ob 08:00

Čestitke! Poezija se ne more deliti na -presežke- in na -navadno- poezijo. Poezija je stvaritev vsakega posameznika, njegovih čustev, ki jih je potrebno spoštovati. Zato ocena 0 točk res ni primerna in je pravzaprav žalitev za avtorja. Predlagam spremembe ocenjevanja oz. izbris 0 točk, ker vsaka poezija, ki je napisana, dosti pomeni za avtorja in jo deli z nami, nam sporoča svoje občutke, doživetja ali pa samo želje. Dobi pa oceno 0 točk. Se vam to zdi pravično?

Pa brez zamere in lep pozdrav!

MILENA

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
13. 02. 2024 ob 07:12
Spremenjeno:
13. 02. 2024 ob 07:14

Pesem, polna razčustvovanosti, običajno ne sproži čustev tudi pri bralcu - treba jo je napisati tako, da s svojim sporočilom, izbiro besed, obliko, sobesediščem in vmesnimi prostori pusti bralcu, da se v njem razvije vihar ali pa vsaj droben vetrič. Pomislite na svoje bralske izkušnje: kaj vas nagovori kot bralca/ko? Zgolj izlivanje čustev ni dovolj za dobro pesem,

lp, Ana

Zastavica

Majda Žvokelj

Poslano:
13. 02. 2024 ob 07:46

Dobro jutro, Ana! Hvala za poduk, vsekakor je zelo dobrodošel in - grem prevetriti vrstice. Lep dan nam vsem želim, Majda.

Zastavica

Sašo Zorc Florjanski

Poslano:
22. 02. 2024 ob 13:38
Spremenjeno:
22. 02. 2024 ob 14:32


Zopet isti anonimnež (ki ga občasno napade žlehtnoba), tam zgoraj oboleli sovražnik poezije, že nekaj dni tala skoraj vsem po vrsti ocene nekaj čez enko (1). In zanimivo: sploh ne prebere pesmi, ker zaradi kulminacije napada hiti, da bi se izognil še hujšim posledicam od šusa bolečine. Če si boš s tem ozdravil kompleks manjvrednosti, ti kar do dna pogoltaj tovrstne arcnije ...  Mene to sicer ne vrže v plafon, a marsikatera pesnica ali pesnik zna biti resnično prizadet zaradi tovrstnih bolehanj omenjenega, očem skritega "junaka".

Sašo

Zastavica

Majda Žvokelj

Poslano:
22. 02. 2024 ob 15:01
Spremenjeno:
22. 02. 2024 ob 15:11

Ma Sašo, mislite mene? Če ja, sem lahko le začudena, saj sem do vseh prijazna. Ker je(morebitna) krivica zame nekaj najhujšega, se lahko danes odjavim iz Pesem.si.  Do nikogar še nisem bila neprijazna, kot tudi drugi do mene ne. Povejte, g. Sašo. Vse dobro vam želim.


Zastavica

Sašo Zorc Florjanski

Poslano:
22. 02. 2024 ob 15:27

Kje pa tebi to, madonca, nikakor nisem imel tebe v mislih, pesnica Majda, bognedaj; saj v končni fazi niti ne morem vedeti kdo je ta anonimnež. Zato si nikar preveč ne beli glave okoli tega in še naprej piši svojo poezijo, saj te z veseljem prebiram. 

Lep pozdrav,

Sašo

Zastavica

Majda Žvokelj

Poslano:
22. 02. 2024 ob 16:35

Oh, joj, ...Huda preizkušnja. Sašo, a ta človek ne zastopi, da on ne zmore biti poet, obvlada pa morda kaj, česar mi ne. Jejhata, bolano. Bodite lepo, vsi skupaj! Majda

Zastavica

Sašo Zorc Florjanski

Poslano:
22. 02. 2024 ob 17:14

Pravzaprav pomilujem tega otročjega oneta, Majda, ker se spušča v tovrstne otročarije; ampak to se permanentno dogaja na tem portalu. Ampak občasno se pa velja odzvati na take abote, čistokrven nonsens, čeprav je strel v prazno in brez haska. Taki so bili, so; in še bodo počenjali te pritlehne bedarije. Pač stvar slabe vzgoje ... 

Lepo pozdravljena,

Sašo

Zastavica

Majda Žvokelj

Poslano:
22. 02. 2024 ob 18:08

Sašo, s tem se pa zelo strinjam! Temu Z NIZKO SAMOPODOBO je res dobro, da se mu da v vednost, da opazujemo kaj počne. Ja, sem videla te ocene ena pa drobiž. Nasvet zanj(zanjo) - 

Bodi samo to, kar si. To je samozavest.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!