Milan Novak
vabi na

S POEZIJO GOVORIM

ki bo 25. 03. 2023 ob 00:00
v kraju

POVABILO K SODELOVANJU V PROGRAMU

 

S POEZIJO GOVORIM

 

Svetovni dan poezije. Tudi letos v Varaždinu odpiramo vrata pesnikom. Z željo, da bi bil dan poezije dan lepote izražanja in lepote življenja. Program se bo začel

v soboto, 25. marca 2023, s pričetkom ob 11.00 uri.

v Varaždinu, v slavnostni dvorani Županijske palače, Franjevački trg 7.

Vabimo vsa društva, društva, založnike in organizacije, ki povezujejo književnike, skupine, performerje, umetnike in vse samostojne avtorje, da se prijavijo za sodelovanje po elektronski pošti.

Vsi zainteresirani avtorji in ljubitelji pesniške besede (preberete lahko verze drugih, posebej vam dragih avtorjev), se lahko prijavite dogodek do 20.3.2023. do 22.00 ure, po e-pošti: [email protected]

 

Program bo potekal dva dni, v soboto in nedeljo, 25. in 26. marca 2023.

V prijavi označite, ali želite sodelovati v programih oba dneva ali samo en dan. 

Kako premagati občutek brezupnosti v letih, ko  so prevladale negativne novice, v dobi strahov in odtujenosti, v dobi pandemij in vojn. Kako biti močnejši od negativne sile informacij. VZTRAJNOST IN DOSLEDNOST ŠIRJENJA POZITIVNIH VIBRACIJ.

Člani društva RITAM MISLI bodo na svoj edinstven poetično glasbeni način vsaj za dan ali dva ustavili negativne misli in vam podarili peščico pozitivnih vibracij. V okviru projekta S POEZIJO GOVORIM smo v letu 2018 posadili prvo pesniško drevo, pesniški javor, ob katerem smo v letu 2019 postavili obeležje z verzi slovenskega pesnika Milana Novaka. Lani smo posadili drugo pesniško drevo.

Tudi letos bomo z besedami napolnili Županijsko palačo, zaobjeti s poezijo postavili novo pesniško drevo na Trgu Matije Gubca ter se ustavili na bregu Drave in prisluhnili njenemu toku, mu podarili šelest pesniškega izraza in bomo z življenjem kljubovali smrti.

Dragi pesniki, ljubitelji pesniških podob, dragi glasbeniki in vsi, ki želite vsrkati nekaj pozitivne energije, pridružite se nam na dvodnevnem srečanju S POEZIJO GOVORIM.

 Pripravljamo:

- osrednji sobotni maraton

- popoldansko branje

- večerno druženje

- nedeljsko jutro ob Dravi, ŽIVLJENJE V TOKU.

Kmalu objavimo program z vsemi podrobnostmi.

Sodelujejo lahko vsi avtorji in izvajalci, ljubitelji poezije.

Kotizacije ni, prav tako ni predvidenega honorarja.

 

V Varaždinu, 25. februarja 2023         

RITAM MISLI

Več o dogodku: povezava

 

Komentiranje je zaprto!