Forum

15. literarni natečaj Term Snovik

PRIČENJA SE LITERARNI NATEČAJ TERM SNOVIK, KAR 15. PO VRSTI. 

V počastitev praznika kulture, Prešernovega dne, razpisujemo tradicionalni, že 15. LITERARNI NATEČAJ Term SnovikVabimo vas, da se poigrate z besedami in zapišite rimane zamisli na papir. Letošnjo temo pesnjenja posvečamo našemu prikupnemu PALČKU SNOVIČKU. Ste pripravljeni poiskati rime in zapisati verze na temo PALČEK SNOVIČEK?

 Nagradni natečaj poteka v dveh kategorijah:

  • v otroški kategoriji za osnovnošolce (do 15. leta starosti)

V kategoriji za otroke lahko pesnijo tako posamezni otroci kot razredi osnovnih šol.

Nagrada za NAJ PESEM V OTROŠKI KATEGORIJIplavalni športni dan za cel razred v Termah Snovik (izbira termina po vnaprejšnjem dogovoru)

  •  v odrasli kategoriji

Nagrada za NAJ PESEM V ODRASLI KATEGORIJI1x nočitev z zajtrkom za 2 osebi v dvoposteljni sobi (vključeno tudi kopanje cel dan na dan prihoda in odhoda, animacijske aktivnosti glede na redni program, Wi-Fi, parkirišče, DDV). Koriščenje nagrade bo mogoče do 31. 12. 2023.

 

Predstavljamo vam komisijo, ki bo prebirala prispele zapisane pesmi:

  1. mag. Breda Podbrežnik Vukmir, direktorica Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik

  2. Sara Drolc, učiteljica slovenščine na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v Kamniku

  3. Kristina Jamšek, profesorica slovenskega jezika na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik

 

Ker letošnjo temo posvečamo pravljičnemu palčku, je tudi čas, da palček dobi novo pravljico. Zato smo se odločili dodati NOVO KATEGORIJO – PRAVLJICO. Literarni natečaj je tako odprt tudi za PRAVLJICO O PALČKU SNOVIČKU. Glavni pravljični junak naj bo palček Snoviček. Pravljica bo namenjena otrokom starosti od 3 do 10 let.

 

TEMA PRAVLJICE:

  • Palček Snoviček *  Terme Snovik * Ekologija/čistoča okolja 
  • Kratka vesela/optimistična pravljica o palčku, maskoti Term Snovik, ki premaga nek zaplet
  • Dolžina pravljice: od 300 do 900 besed
  • Zmagovalno pravljico bomo v termah uredili, lektorirali in natisnili v Termah Snovik.

 

 OPIS PALČKA za lažje pisanje: 

Za palec visok, oblečen v zelene hlače in modri suknjič, obut v malce sivomodre copatke in pokrit z modro kapo. Krasi pa ga tudi gosta dolga brada. Star je več sto let, njegov očka se je rodil takrat, ko so tu živeli Rimljani. Palčki leta namreč štejejo drugače. Palčkove lastnosti: vesel, nagajiv, pogumen, radodaren, iznajdljiv, skrivnosten.

 

Članice komisije za pravljico: 

  • Katarina Ilić, vodja animacije v Termah Snovik

  • Jožica Hribarpretekla ravnateljica Osnovne šole Šmartno v Tuhinju

  • Breda Podbrežnik Vukmirdirektorica Knjižice Franceta Balantiča Kamnik 

 

Nagrada za zmagovalno pravljico: prenosljiva vstopnica 30 x celodnevno kopanje v termalnih bazenih Term Snovik v vrednosti 570,00 €

 

Nagradni literarni natečaj za vse kategorije poteka od 4. 1. do 4. 2. 2023. Svoje pesmi lahko oddate na elektronski naslov [email protected]. V Zadevo sporočila zapišite LITERARNI NATEČAJ 2023, KATEGORIJA (otroška, odrasla ali pravljica),  v sporočilu pa poleg svoje pesmi dopišite: ime in priimek, email naslov, mobilni telefon, otroci pa tudi starost, osnovno šolo in razred.

 Rezultate literarnega natečaja bomo razglasili na literarnem večeru, ki bo v sredo, 8. 2. 2023 ob 18. uri v Termah Snovik.

 

Vsi ustvarjalci oddanih pesmi in pravljic prejmejo 20 % popust na bazenske in wellness storitve Term Snovik. Nagradni kupon, unovčljiv do 30.6.2023, prejmete na literarnem večeru.

 

Za dodatne informacije smo za vas dosegljivi na telefonski številki 051 313 966 (Katarina Ilić) ali preko elektronske pošte [email protected].

Vabimo vas, da sprejmete izziv in naj se rime in zgodbe dobro pišejo!

Ekipa Term Snovik

 

Komentiranje je zaprto!