Forum

Pesem si 22 v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna

V četrtek, 22. 12. 2022, smo priromali z vseh koncev in krajev v Center za poezijo Tomaža Šalamuna v Ljubljano in ga preplastili z branjem svojih pesmi.

Pa ne le z branjem, urednica Sara Špelec, ki je pričela večer, je svoje pesmi pripovedovala v svoji igralski maniri in nas začarala. V prijetnem vzdušju se je predstavil prevajalec in pesnik Jure Drljepan, ki je prebral tudi pesmi Senade Samjić (breze). Mirjam Dular je fotoverze iz svoje tretje pesniške zbirke Lirika pospremila s fotografijami. Marko Nemec Pečjak nas je povabil na hajkanje s svojimi domišljenimi kratkicami. Maja Podgoršek je brala raznolike pesmi iz svoje prvenke Utrip stihov. Felicita Medved nas je ob socialno čutečih pesmih nagovorila tudi z voščilom (če bi to vedela, bi jo dala na konec ;). Nada Pečavar je poleg branja iz zbornika Pesem si 22 povedala tudi svojo Belo pesem. Matej Krevs je nastopil s Polonco Šepic, prebrala sta Matejevo pesnitev Pogovor z malarjem, ki jo je narisal tudi v stripu in jo posvetil preminulemu članu Pesem si Simonu Jugovicu. Milan Žniderič, ki prebere sproti vse objavljene pesmi s portala, je svoj nastop pričel s poletno izbranko bralcev (2021), triglavino To noč sem jo videl*, nastop pa nadaljeval z nekaj svojimi liričnimi in angažiranimi. Irena Pajnik Beguš, za katero smo soglasno ugotovili, da je najbolj plodovita pesnica na portalu, pa nas je uročila s pravljično grozljivimi baladami in sonetom. Naš skrbnik Gregor Grešak je prebral dve svoji s telefona in ena od pesmi se mu je skrila (kako zanimivo, da se to dogaja ravno programerju, je bil njegov komentar). Prav zanimalo nas je, katera bi še dopolnila njegove razmišljujoče pesmi.

Ob koncu izjemno prijetnega in pesniško bogatega večera pa nas je s svojo pesmijo o drevesu pobožala naša podpornica in spremljevalka, pesnica, pisateljica, esejistka, lončarka ... Ifigenija Simonović, ki se ji zdi, da je Pesem si prav poseben in posrečen prostor srečevanja poezije. Program sem povezovala jaz, ki vse sodelujoče zdaj že poznam. Prenesla sem pozdrave odsotnih in v mislih ste bili tudi vi z nami ...

Hvala vsem za čudovit večer, ki ste ga spletli s svojo poezijo, dobrodušnostjo in srčnostjo. Hvala tudi Mihi Mauriču za organizacijo in sprejem v CPTŠ.

Želim nam, da se čimprej spet kje srečamo v živo.

Fotografije: Mirjam Dular, Ana Porenta, Gregor Grešak

 

koni

Poslano:
27. 12. 2022 ob 11:54

Čestitke vsem in vsakemu posebej za tako uspešno predstavitev pesem.si in za srčno povezanost s poezijo, ki ste jo izkazali z branjem avtorskih pesmi v Centru za poezijo pesnika Šalamuna 

... in hvala, urednica Ana, da smo bili v mislih z vami tudi vsi, ki so nam bolezenske težave preprečile biti z vami v živo.

Z željo, da se  na prihodnjem srečanju vidimo in slišimo,

vas lepo pozdravljam,

Breda

Zastavica

Milan Žniderič - Jošt Š.

urednik

Poslano:
27. 12. 2022 ob 15:38

Super dogodek!

Kot se vidi, mi je bilo med pesem.si-jevci prav udobno!


Ana, hvala!

Lp! Jošt Š. 

Zastavica

Brezinbor

Poslano:
30. 12. 2022 ob 11:48
Spremenjeno:
30. 12. 2022 ob 17:33

Odlično! Čestitke! Ŝkoda, da takih dogodkov ne snemate. Kako lepo bi vas bilo videti na ekranu.

Vsem vse dobro in srečno 2023!

B.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
30. 12. 2022 ob 12:22

Res škoda, morda pa naredimo še kak Odprti zaslon ... ali pa se nam kdaj pridružiš v živo,

srečno,

Ana

Zastavica

nada pecavar

Poslano:
31. 12. 2022 ob 14:02

Druženje v nasprotju z vsem živžavom zunaj, ko so govorile besede in njihovi presledki - vse drugo je odpadlo kar samo od sebe!

Pozdrave vsem, Nada


Zastavica

Komentiranje je zaprto!