Forum

Znani nominiranci za pesniško nagrado Fanny Haussmann 2022

ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec je že peto leto zapored razpisal pesniško nagrado Fanny Haussmann, poimenovano po prvi slovenski pesnici.

Odziv na razpis za pesniško nagrado je bil tudi v letošnjem letu največji v pol desetletja, saj je na natečaj prispelo kar 72 prispevkov, 30 več kot lani. To nakazuje na dejstvo, da je pesniška nagrada Fanny Haussmann v petih letih postala nacionalno prepoznavna in se utrdila kot relevantna na slovenskem pesniškem zemljevidu.

 

Žirijo, ki je ocenjevala prispele pesmi, so sestavljali Lidija Koceli, slovenistka, Marija Končina, slovenistka, dr. Zoran Pevec, pesnik ter literarni kritik, in Matjaž Pikalo, lanski prejemnik nagrade. Pravijo, da je bilo veliko letošnjih prispevkov zelo kakovostnih na različnih pesniških ravneh, od motivno-tematskih do retoričnih figur in inovativnega besedišča, ter da je odločitev o tokratnem zmagovalcu bila izjemno tesna.

 

Žirija je za pesniško nagrado Fanny Haussmann nominirala tri avtorice in dva avtorja: Cvetko Bevc, Miljano Cunta, Francija Novaka, Andraža Poliča in Vesno Šare.

 

Nagrajenko oziroma nagrajenca bodo razglasili na podelitvi v Dvorcu Novo Celje v četrtek, 22. septembra 2022, ob 19. uri. Nagrado, ki znaša 1.000 EUR, podeljuje Občina Žalec.

 

Na dogodku bo ZKŠT Žalec predstavil tudi novo številko revije za književnost in kulturo VPOGLED.

 

Prijazno vas vabimo na razglasitev oziroma podelitev, na kateri bo slavnostni govornik predsednik Društva slovenskih pisateljev Dušan Merc.

 

Lep pozdrav

 

Nastija Močnik

pomočnica direktorja za področje kulture

Nagrado podeljuejo peto leto. Foto: ZKŠT Žalec

 

naprimerjanez

Poslano:
17. 09. 2022 ob 14:56


držim pesti:DDD

Zastavica

pi - irena p.

Poslano:
19. 09. 2022 ob 20:09

Čestitke vsem izbranim in še pesebej tebi, Vesna.

Tudi jaz držim pesti.


Objem

pi

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
20. 09. 2022 ob 20:31

Bravo, imenitno, čestitke tudi v imenu uredništva,

pogumno naprej po pesniški poti,


lp, Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!