Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Gregor Grešak (skrbnik)
vabi na

Pesem si 22 - srečanje s poezijo

ki bo 04. 06. 2022 ob 18:00
v kraju Rašica 69, Velike Lašče

Med platnice novega (16.)  zbornika poezije Pesem si 22 bomo prvič pokukali v soboto, 4. junija 2022, ob 18. uri na Trubarjevi domačiji na Rašici.

Avtorice in avtorji izbranih in objavljenih pesmi nam bodo brali svoje sveže stvaritve iz novega, več kot 340 stranskega zbornika poezije. Zajela nas bo reka njihovih besed in ponesla skozi svetle, navihane tokove kot tudi skozi nevihtne in temačne pokrajine ter v pomirjajoče okljuke in nenavadne rokave - s svojimi svežimi odtisi nas bodo pospremili na navdihujoče pesniško potovanje.

Z nami bodo tudi uredniki zbornika in pesniškega portala Pesem si Lidija Brezvašček, Luka Benedičič, Sara Špelec, Helena Zemljič, skrbniki Žiga Stopinšek, Tine Dolžan in Gregor Grešak ter Ana Porenta, ki bo povezovala program.

Avtorsko branje pesnic in pesnikov bosta z glasbo pospremila pevka Nina Virant ter kitarist in vokalist Metod Banko.  Metod gospon pa Nina ninasta sta glasbeni dvojec, ki si želi, da se glas preprosto razpoje. Po prostranstvih, poljih, hribih, vaseh in mestih, koder hodita in zlagata glasova v melodijo. Tisto čisto, ki se razliva po njunem prsnem košu, takisto poslušalčevem, ter masira zaspane organe ... In ga vabi v žamet. V med. Tisti svet. Svet, ki ga popelje skozi spremembe sedanjosti samo zato, da ga vrne v preteklost, v trenutek, ki je hkrati znan in popolnoma nov.

Prijazno vabljeni!

Izdajo zbornika Pesem si 22 so omogočili

Prireditev pripravljamo s KUD Primož Trubar Velike Lašče in DOD Gradež.

 

 

Komentiranje je zaprto!