Forum

Pravila

Ta potal ima določena pravila (vsaj tako pišete)? 

Objava samo ene pesmi, oziromo aforizma na dan. A določeni avtorji lahko objavljajo več del na dan. Seveda ni nič osebnega, me ne moti, a vseeno ...

Tudi pred časom vprašanje, da se ocene enega avtorja seštevajo (preverjeno tudi pri meni) , je imelo kar dolgo obdobje odgovora. Verjamem, da se napake pojavljajo, a vseeno grenak priokus. Smatram, da bi pravila morala (ali pač ne?) veljati za vse ... 

Upam, da je le napaka ...

Vse lepo pri nadalnjem delu, 

Stojan

 

 

pi - irena p.

Poslano:
28. 03. 2022 ob 14:43

Pozdravljen Stojan,

če prav razumem, lahko objaviš vsak dan eno avtorsko pesem, en prevod in en aforizem.


lp in vse dobro

pi

Zastavica

Stojan Knez

Poslano:
31. 03. 2022 ob 20:35

Hey, Irena, seveda imaš popolnoma prav, teoretično, a v praksi na tem portalu niti slučajno ni tako ...

Pa da ne bo pomote, meni se ne zdi nič narobe, spoštujem večino avtorjev, a pravila za uredništvo so očitno ...

Hvala za komentar, Stojan 

Zastavica

Bojan Foršček

Poslano:
01. 04. 2022 ob 09:10
Spremenjeno:
01. 04. 2022 ob 09:15

Stojan, tudi jaz sem opazil, da eden od uporabnikov tega portala objavlja prispevke dvakrat na dan, tako da lahko potrdim tvoje ugotovitve. Pravila naj veljajo za vse enako, saj nismo v politiki!

lp,  Bojan

ps.: Saj odgovora o ocenjevanju pa itak nisem dobil.


Zastavica

Milan Žniderič - Jošt Š.

urednik

Poslano:
02. 04. 2022 ob 15:45
Spremenjeno:
02. 04. 2022 ob 16:25

Stojan, na tem portalu lahko vsakdo vsak dan napiše in vnese več pesmi. Objavi pa samo eno. Torej, pesmi lahko vnašaš, dokler nobene ne objaviš. Ko objaviš eno, je za tisti dan blokada novega vnosa. Za predhodni dan pa te kontrole ni več in lahko daš v objavo vse iz prejšnjega dne oz.  prejšnjih dni.

Verjetno nekateri tako obidejo pravila. V to pa se ne bom spuščal.

 -----

Ker želim imeti vse svoje pesmi na enem mestu, jih skoraj vse shranjujem na pesem,si.

Zato se mi zdi prav, da lahko vnesem več pesmi na dan. Seveda jih večino puščam med neobjavljenim, saj tudi sicer objavim redkokatero.

Sem pa pred nekaj leti že prepisal na svoj računalnik in potem na pesmi.si pobrisal več kot tisoč svojih neobjavljenih pesmi.

Vendar imam ta trenutek na pesem.si ponovno shranjenih (točno) 1300 novih pesmi.

Od samega začetka pa do danes, pa (le) 260 objavljenih.

 

Imajo pa uredniki dostop tudi do neobjavljenih pesmi, vendar dvomim, da imajo čas prebirati tudi te.  


Jošt Š.

Zastavica

Stojan Knez

Poslano:
02. 04. 2022 ob 18:30

Bojan, tudi več kot dvakrat ... Tako kot verjetno tudi vsepovsod, so tudi na tem portalu razlike. Glede naših vprašanj pa iz svojih izkušenj vem, da določeni nismo vredni odgovorov, kaj šele razlag. Pa da ne bo pomote, s tem ne mislim na splošno, ampak le določene odgovorne na tem mestu ...

Milan, hvala lepa za podatke, seveda imaš v vsem prav - teoretično, a v praksi ni tako. Ni pomembno kdo, zakaj kolikokrat ..., pomembno je, da so razlike, tako pri pravilih kot ostalem ...

Toplo ti svetujem, da si svoja dela še kje shraniš, ker ni rečeno, da bodo vedno dostopna (v preteklosti, v prejšnji zasedbi je bilo večino del izbrisanih zaradi določenih nesoglasij) In resnično bi bilo škoda izgube. Seveda iskrene čestitke za plodno izražanje.

Obema pa seveda želim vse lepo v želji, da se še dolgo beremo.

Stojan

Zastavica

naprimerjanez

Poslano:
18. 04. 2022 ob 21:48


povej jim stojan, ne se pustit zajebavat

sam plačo vlečejo

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
19. 04. 2022 ob 08:10

Pozdravljen Stojan,

sistem je samo eden in enak za vse. Jošt Š. je lepo pojasnil kako je možno zaobiti omejitev, če objavljaš pretekle objave in čeprav gre za napako v logiki sistema, velja to enako za vse.

Poleg tega govoriš stvari, ki preprosto niso resnične. Nikoli ni bilo "večino pesmi pobrisanih" in ni bilo "prejšnje zasedbe". Morda govoriš o kakem drugem portalu s podobnim imenom, pesem.si pa obratuje od 2007 v isti sestavi, in tukaj je bila s strani uredništva zbrisana le peščica pesmi zaradi (res zelo) neprimerne vsebine.

Kljub vsemu pa tudi jaz vsem priporočam, da imajo svoje pesmi shranjene tudi pri sebi, in tako je tudi napisano v pravilih. Čeprav se trudimo in tudi sami delamo varnostne kopije sistema, pa možnost izgube na internetu nikoli ni izključena.

Kar pa se tiče odgovorov, žal res predvsem jaz nisem vedno najbolj ažuren, vendar na koncu vedno odgovorim in tudi tebi sem vedno odgovoril. Foruma žal ne spremljam dovolj redno in mi večkrat kaka tema uide. Prav tako imam navado na eno vprašanje odgovoriti enkrat. Če nekdo znova in znova odpira že pojasnjene zadeve, njegov post namenoma prezrem, saj nimam nič novega za povedati.

Upam, da sem stvari dovolj dobro pojasnil.


Zastavica

Milena

Poslano:
17. 06. 2023 ob 08:14

Vsa vaša dopisovanja sem prebrala, pa še vedno mi ni jasno, zakaj ne more priti do spremembe pravil, da bi se lahko dnevno objavljalo mogoče največ 3 pesmi. Vsaj 3! Marsikaterega avtorja bi s tem razveselili, ker izgleda, da imamo vsi ogromno pesmi, ki se bodo na zdajšnji način objavljale leta in leta.

Lep pozdrav!

MILENA

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
19. 06. 2023 ob 07:51

Pozdravljena Milena,

preprosto zato, ker nimamo dovolj urednikov, da bi vse prebrali. Po drugi strani pa s tem avtorje spodbudimo, da bolj premislijo, kaj je vredno objaviti in kaj ne. Pomislite na to, da lahko na večino literarnih revij pošljete le nekaj pesmi na številko, to pa je bistveno manj kot ena na dan.

Zastavica

Milena

Poslano:
19. 06. 2023 ob 08:39

Hvala lepa za vaš odgovor. Imate prav. V eni izmed literarnih revij so moje pesmi sicer objavljali včasih kar 3 na številko, ampak revija je izhajala enkrat mesečno in se ne da primerjati z vašim portalom. Vse lepo vam želim, MILENA


Zastavica

Komentiranje je zaprto!