BRENČANJE



Čebele oprašijo sadeže,
v voščene heksagrame vlagajo 
nepokvarljiv  med.


Slika: Svit Valovnik

Svit

Stojan Knez

Poslano:
04. 03. 2022 ob 09:55

In to je baje edino živilo, ki se nikoli ne pokvari, tudi po 5000 letih je še užiten:-)

Lp, Stojan

Zastavica

Svit

Poslano:
04. 03. 2022 ob 11:54

Stojan, OJ, res neverjetno.

Mimogrede bom omenil še eno nepokvarljivo živilo. Ker me obdeluje sladkorna, seveda iščem hrano, ki je kar se da neoporečna, zato ne kupujem več na pol pripravljene, ne omake, ne konzerve in podobno. Zvedel sem, da se z blagim kuhanjem masla pridobi žonto, po naše, ali ghee, zdaj bolj znano ime. Kuham ga počasi toliko časa, dokler izloča penasto maščobo, ko jo ni več, imam živilo, ki je še vedno energijsko močno in polno. Zelo sem zadovoljen s to pridobitvijo. Ghee je lahko neomejeno dolgo v normalno ogretem prostoru ne da bi se kazali znaki plesni ali kakšnega drugega razkroja.

Hvala za postanek.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Svit
Napisal/a: Svit

Pesmi

  • 03. 03. 2022 ob 14:09
  • Prebrano 267 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 76.38
  • Število ocen: 7

Zastavica