Čebele oprašijo sadeže,
v voščene heksagrame vlagajo
nepokvarljiv med.
Slika: Svit Valovnik
In to je baje edino živilo, ki se nikoli ne pokvari, tudi po 5000 letih je še užiten:-)
Lp, Stojan
Stojan, OJ, res neverjetno.
Mimogrede bom omenil še eno nepokvarljivo živilo. Ker me obdeluje sladkorna, seveda iščem hrano, ki je kar se da neoporečna, zato ne kupujem več na pol pripravljene, ne omake, ne konzerve in podobno. Zvedel sem, da se z blagim kuhanjem masla pridobi žonto, po naše, ali ghee, zdaj bolj znano ime. Kuham ga počasi toliko časa, dokler izloča penasto maščobo, ko jo ni več, imam živilo, ki je še vedno energijsko močno in polno. Zelo sem zadovoljen s to pridobitvijo. Ghee je lahko neomejeno dolgo v normalno ogretem prostoru ne da bi se kazali znaki plesni ali kakšnega drugega razkroja.
Hvala za postanek.
Komentiranje je zaprto!
Napisal/a: Svit
Uredniško pregledano.
Ocenjevanje je zaključeno!