Forum

Tank Srečka Luštreka

Brundo, Kvonk ... nazadnje Srečko Luštrek je Boško Novak. To so nam sporočili prijatelji njegove družine. In še več.

Srečko - Boško je svoje zadnje dni tuzemskega bivanja namenil urejanju zbirke Tank. Družina je pesniško zbirko izdala, da bi ohranila košček njegove ustvarjalnosti. Zase in za vse, ki smo poznali njegovo poezijo in jo radi prebirali. V njej najdemo pesmi, jih je objavil na našem portalu, pa tudi take, ki so bile doslej še neobjavljene.

Vsi, ki smo ga že brali, vemo, da so njegove pesmi žive in znajo bralca povoziti kot tank. V njih razgalja slabosti človeka, vendar ga ne obsodi. Na svojstveno veder način, poln preobratov, iskrivosti, nenavadnih metafor ... nam zapušča svetlo sled in prepušča, da jih mislimo naprej.

 

Zbirka šteje sto stani in je sestavljena iz treh sklopov: venček hitro pozabljivih pesmi / Pišem, odkar ne vem zase / zagotovo slišm nekaj v daljavi.

 

V vsakem od njih je avtor blažji in če nas prvi sklop povozi, nas tretji nepreklicno navda z upanjem in svetlobo. Srečko Luštrek je pod imenom Boško Novak pustil večno sled v zbirki z naslovom Tank.

Vsi, ki bi želeli zaokroženo prebrati njegovo pesniško ustvarjanje, lahko knjigo naročite na e-mail: [email protected]

Zbirka stane 20€ + poštnina.

 

Na Ta veselem dnevu kulture, 3. decembra 2021, smo ob 19. uri pripravili 1. Odprti zaslon 2. sezone,  na katerem smo komunicirali z njegovo poezijo in katerega izhodiščna misel je bila Srečkova:

Pišem,

odkar ne vem

zase.

 

Komentiranje je zaprto!