Forum

Delavnica uspavank s Katarino Juvančič

Morda je slika naslednjega: besedilo

Spoštovani,

 

V prednovoletnem času vas vabimo še na eno zanimivo delavnico - Uspavanka v meni s Katarino Juvančič.

Namenjena je vsem, ki se pri svojem delu, strokovno, ali v družini srečujete s tem čudovitim področjem, ali bi se preprosto želeli preizkusiti v tem oz. poglobiti svoje znanje (predznanje ni potrebno).

 

Prijave pošljite do 4. 12. 2021!

 

Vabljeni k prijavi!

 

 

Z lepimi pozdravi,

JSKD OI Ljubljana okolica

KDAJ IN KJE Vikend delavnica v obsegu 10 ur, bo potekala18 in 19. 12. 2021, na Cankarjevi 5 v Ljubljani (Cepetka), od 15. do 20.ure. Za udeležbo je potrebno izpolnjevanje pogojev NIJZ s potrdilom PCT. V primeru zaostritve pogojev združevanja, se delavnica izvede spletno na aplikaciji ZOOM.

O DELAVNICI Uspavanke predstavljajo prvo srečanje s človeško organiziranim zvokom, s pomočjo katerega se ljudje socializiramo in uglasimo sami s seboj in z drugimi. So eno temeljnih medgeneracijskih komunikacijskih sredstev, ki s pomočjo bolj ali manj nežnih vsebin pričajo o življenju in medčloveških odnosih nekoč in danes. Nagovarjajo našo intimno, človeško plat, ki je temelj našega bivanja, grajenja odnosov, psihofizičnega zdravja, osebne in kolektivne dobrobiti. To na delavnici spoznavamo in negujemo skozi:

a) petje in raziskovanje ljudskih uspavank (slovenskih in tujih),

b) pogovor o pomenu uspavank in uspavanja (družbeni, folklorni, simbolni, intimni konteksti),

c) raziskovanje glasu z elementi glasbene terapije ter somatsko in kognitivno zasnovanih čuječnostnih praks (mdr. tehnike sproščanja, dihanja, telesnega odziva, vokalnega improviziranja...)

Delavnica je namenjena vsem, ki si želijo spoznati bogat korpus slovenskih in tujih ljudskih uspavank, ustvariti in predstaviti lastno (kratko) pesem na podlagi znanja, pridobljenega na delavnicah ter usvojiti tehnike sproščanja. Primerna je tudi za vse, katerih delo se dotika najrazličnejših umetniških, pedagoških, folklornih in terapevtskih panog. Predznanje petja ali igranja inštrumentov ni potrebno. Udeleženke/ci pridobljeno znanje in izkušnje s pridom uporabljajo tako v zasebnem kot profesionalnem življenju. Vsi udeleženci/ke dobijo potrdilo o udeležbi in aktivnem sodelovanju!

O MENTORICI

KATARINA JUVANČIČ, glasbena antropologinja, etnologinja in kantavtorica (Lullaby Lab), raziskovalka uspavank, urednica zbornika strokovnih tekstov o uspavankah in uspavanju Al’ že spiš: raziskave uspavank in uspavanja v Sloveniji (2005), številnih znanstvenih člankov in raziskav o uspavankah (Slovenska akademija znanosti in umetnosti; Cambridge University Press; Glasbena akademija v Sarajevu; The New York Times) ter zgoščenk Al že spiš? ali kako uspavamo v Sloveniji (2006) ter Uspavanka v meni: Pesmi z delavnic uspavank (2018). Katarina je vodila in vodi delavnice uspavank za otroke in odrasle v Sloveniji, Srbiji, Avstriji, Italiji, Veliki Britaniji, na Portugalskem ter v Kazahstanu.

KOTIZACIJA IN PRIJAVA kotizacija znaša 20€ z DDV (delavnica je subvencionirana z JSKD Ljubljana okolica). Na osnovi vaše prijave vam bomo poslali predračun, ki mora biti poravnan pred začetkom delavnice! Prijavite se po elektronski prijavnicina povezavi: https://docs.google.com/forms/d/19g38_F2wtcRmxvB2PwDaeV6w07vikFidfHJRJpY5d-8/edit  rok za prijavo je 4. 12. 2021! Delavnica sprejme največ 16 udeležencev. Informacije: Tatjana Avsec,JSKD-OI Ljubljana okolica,

e-mail:oi.ljubljana.okolica@jskd.sitel: 01 24 10 537

 

Komentiranje je zaprto!