Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Ana Porenta (urednica)
vabi na

Svoboda je glagol! - 16. večer s predstavitvijo antologije

ki bo 15. 10. 2021 ob 00:00
v kraju Tomšičeva ulica 12, Ljubljana

Vabljeni na 16. literarni večer Svoboda je glagol!
in predstavitev pesniške antologije Poezija je zakon!
v petek, 15.10.2021, ob 18. uri
na Vrtu Lili Novy Društva slovenskih pisateljev

(v primeru dežja v prostorih DSP).
 

Na večeru bodo nastopili avtorice in avtorji, uvrščeni v pesniško antologija Poezija je zakon!, ki je v uredništvu Mateja Krajnca pravkar izšla pri Društvu slovenskih pisateljev. Publikacija predstavlja 45 avtoric in avtorjev, 45 pesmi, ki so se brale in poslušale na večerih pod imenom Svoboda je glagol! na vrtu DSP v letu 2020, v času karantene, v času petkovih protestov, v času, ko so potrebo po poeziji začutili celo nebralci. Nekatere pesmi so angažirane, nekatere tudi jezne, tretje upor proti samovolji oblasti in samoti med epidemijo izražajo z liriko, s toplino besednega dotika.
 
Sodelujejo: Boris A. Novak, Peter Andrej, Bine Debeljak, Lidija Dimkovska, Ivan Dobnik, Gregor Grešak, Alenka Jovanovski, Aljaž Koprivnikar, Dejan Koban, Barbara Korun, Eva Kovač, Matej Krajnc, Aleš Mustar, Željko Perović, Ana Porenta, Laura Repovš, Andrej Rozman Roza, Breda Slavinec, Nežka Struc, Sara Špelec in drugi.
Večer povezuje Dejan Koban.

Literarni večer bo mogoče v živo spremljati tudi na Facebook strani DSP: https://www.facebook.com/drustvoslovenskihpisateljev.si/
FB dogodek: https://www.facebook.com/events/4641013432622101

 
Poezija je zakon,
ki ga je treba izvajati!


 

Komentiranje je zaprto!