Forum

Literarni natečaj: BERIMO V KROGU- ŠTAFETA MISLI IN MISLIC O ČASU NE/ČASA - do 1. 11. 2021

Sonaravni literarni projekt Slovenska pisateljska pot (ki deluje kot mreža (po)krajinskih literarnih poti in pisateljskih točk z dogodki in prenosi) ter Komisija za varstvo  kulturne in naravne dediščine Društva slovenskih pisateljev vabita k sodelovanju na

LITERARNEM NATEČAJU
OBČINE TRŽIČ, programa ARS in DSP


z naslovom

BERIMO V KROGU- ŠTAFETA MISLI IN MISLIC O ČASU NE/ČASA.
PROSTOR-ČAS KOT GA SLIŠI NAŠ JEZIK DANES

 
»Gorski eter in pesniški eter se simbolno vsako leto srečujeta na izviren način v nevsakdanjem prostorskem literarno glasbenem dogodku, tako za ljubitelje branj, za gornike in sodelujoče literate/literatke - GORSKE PENATE.«
 
Gre za natečaj pod pokroviteljstvom župana Občine Tržič za novo napisane KRATKE POVEDI in MISLI/CE, AFORIZME, DNEVNIŠKE ZAPISE ter HAIKU PESMI na temo našega odnosa do tega ČASA NEČAS(A), ki nas obdaja oz. nas je prisilil v razmisleke o sonaravnosti in naravi okoli nas.

Natečaj je bil najavljen v lanskoletni ediciji dogodka Rime z gora, 26. junija 2020, v prenosu, ki smo ga izvedli skupaj s programom ARS, Občino Tržič, Tržiškim muzejem, PD Tržič in Založbo Avrora. Natečaj bo postal tradicionalen, pozneje predstavljen tudi kot nekakšen LITERARNI ARHIV oz. PRIPOVEDNI BIVAK v okviru Tržiškega muzeja.
 
K sodelovanju na natečaju vas vabimo z do 10 zapisanih aforizmov, kratkih izrekov, kratkih misli ali mislic iz dnevnikov (do skupaj največ ene strani), ki jih bomo izvedli na epidemiološki situaciji primeren način kot del programa sonaravnega literarnega projekta Slovenska pisateljska pot.
.
Prijave na natečaj pošljite do 1. novembra na naslov [email protected].Program Društva slovenskih pisateljev podpira Javna agencija za knjigo RS.

 

Komentiranje je zaprto!