Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Tom Veber
vabi na

PREDSTAVITEV PESNIŠKIH ZBIRK

ki bo 01. 09. 2021 ob 19:00
v kraju Pr'Pepet, Kopališka ulica 1, Škofja Loka

LITERARNI VEČER CENTRA ZA SLOVENSKO KNJIŽEVNOST
 
Alja Adam (Privlačnosti), Glorjana Veber (Razkošje), Tom Veber (Do tu sega gozd)
- Predstavitev dveh novih pesniških zbirk (Privlačnosti & Razkošje) in ene tik pred izdajo (Do tu sega gozd).
- Prisluhnili bomo poeziji.
- Pogovarjali se bomo o ustvarjalnem procesu, o užitkih in zagatah pesnjenja, o družbenem in intimnem, presežnem in telesnem vidiku literarnega.
 
***
ALJA ADAM
Pesnica, esejistka, specializantka geštalt psihoterapije in predavateljica, je na Filozofski fakulteti diplomirala iz primerjalne književnosti in sociologije kulture. Leta 2007 je na isti fakulteti doktorirala s področja študij spolov in feministične literarne teorije. Izdala je štiri pesniške zbirke: Zaobljenost, 2003, Zakaj bi omenjala Ahila, 2008, Dolgo smo čakali na dež, 2015 in Privlačnosti, 2020. V letu 2016 in 2021 sta bili njeni knjigi nominirani za Veronikino nagrado. Izdala je tri pesniške zbirke v tujini, njene pesmi so objavljene v mednarodnih publikacijah. Deluje kot mentorica kreativnega pisanja, psihoterapevtka (inštitut Satori) in vodi tečaj joge. Živi in ustvarja v Ljubljani in na Hrvojih (Sončni grič).
***
GLORJANA VEBER
Pesnica, performerka in duhovna raziskovalka, ki je diplomirala iz politologije in doktorirala iz literarnih ved na temo Poezija - element družbene spremembe. Njena poezija je prevedena v približno 30 jezikov, zanjo je prejela nekaj domačih in mednarodnih nagrad. Je avtorica več kot 1000 inovativnih-eksperimentalnih projektov s poezijo, ki jih je deset let razvijala v okviru svojega Inštituta IRIU v Sloveniji in tujini. Leta 2013 je izdala pesniško zbirko Prosti pad, 2015 je v Italiji izšla pesniška zbirka Qualcuno prima, 2019 v Bangladeščini knjiga izbora njenih pesmi V bližini tišine, 2020 knjiga 500-ih akaških misli o življenju Modróko, Akašejke. Pred kratkim je izdala novo pesniško zbirko Razkošje.
***
TOM VEBER
Tom Veber je pesnik, performer in vizualni umetnik. Kot igralec in plesalec je nastopal v gledališču Glej, PTL-ju, Kinu Šiška, Klubu Tiffany in v English Student Theatre. Kot pevec je sodeloval s pevskimi zbori Sankofa, Beegesus, APZ Maribor in APZ Tone Tomšič. Poezijo objavlja v literarnih revijah Poetikon, Dialogi, Mentor, Literatura, Apokalipsa in Rast. Sodeluje na pesniških slamih in s pesniško monodramo Realizem je rezerviran za klovne gostuje po Sloveniji. Je zmagovalec Pesniške olimpijade 2018, uvrstil pa se je tudi v finale Pesniškega turnirja 2019 in zmagal na MKC-jevem natečaju »Ali govoriš emojščino« in na natečaju za Najboljšo pesem v sklopu festivala Dnevi poezije in vina v letu 2020. Njegove pesmi so bile objavljene na Hrvaškem, Madžarskem, v Grčiji, Franciji, Avstriji, Nemčiji, Rusiji in na Kitajskem. Izdal je pesniško zbirko Točka preloma (2019). V letu 2019 je postavil pet razstav kjer se je ukvarjal s prostorsko postavitvijo poezije. Je glavni urednik speletne platfome Stigma, uredil pa je tudi antologijo pesniške skupine Psevdopoeti, Milimeter in pol in izbor del mladih slovenskih LGBTQ+ ustvarjalk_cev Srca v igri. V letih 2018, 2020 in 2021 je v sklopu festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru in projekta Maribor skozi rožnata očala organiziral literarne večere z naslovom Mlada slovenska LGBTQ+ literatura.
 

Komentiranje je zaprto!