Tom Veber
vabi na

MAVRIČNE RIME

ki bo 29. 07. 2021 ob 20:00
v kraju Klub Tiffany, Masarykova cesta 24 1000 Ljubljana

KAJ? Druga edicija Mavričnih rim – serije pesniških večerov namenjenih novim glasovom. Tako kot Mlade rime. Z razliko: za tiste nove glasove, ki se najdejo pod oznako LGBTQ+.
ZAKAJ? Ker pesmi včasih vseeno potrebujejo več kot le papir, potrebujejo živ odziv. Ker je za novince_ke vedno težje najti prostor, ki jih sredi vsesplošnega hrupa posluša in zna slišati, ki jih razume in sprejema.
Po vzoru Mladih rim je naša želja sestaviti serijo literarnih večerov, na katerih bi se predstavljali LGBTQ+ avtorji_ice. Novim avtorjem_icam je že sicer izziv vstopiti v literarno polje ter se soočiti s publiko, za LGBTQ+ avtorje_ice pa je to še dodaten izziv, saj je okolje praviloma nesprejemajoče, pa tudi prevladujoče literarno okolje prepogosto vidi LGBTQ+ tematiko kot postranskega pomena in s tem, hote ali nehote, vrši pritisk na ustvarjalce_ke, da svojo izkušnjo prilagodijo večinski. Prvenstveno so Mavrične rime odprte za poezijo, a tudi za vse hibridne zvrsti povezane s poezijo. Mavrične rime bi želele LGBTQ+ avtorjem_icam ponuditi prostor, kjer bi se lahko redno srečevali s publiko v varnem, sprejemajočem okolju in preverjali svoje nastajajoče pisanje in srečevali tudi druge avtorje_ice - kar je nedvomno izjemnega pomena za ustvarjalce_ke, ki so na začetku svojega literarnega ustvarjanja.
Želiš svoje ustvarjanje predstaviti publiki?
Prijaviš se lahko na [email protected] ali na FB stran Mladih rim.
Na poezijo!
____________________________
Mavrične rime potekajo v soorganizaciji ŠKUC-Kulturnega centra Q / Kluba Tiffany, STIGME – spletne LGBTQ+ platforme in KUD Kentaver.

 

Komentiranje je zaprto!